Workshop: Ontdek de sleutel die niemand anders je vertelt om je kind met autisme te begrijpen

Over mij

Op de basisschool liepen mijn kinderen vast en kreeg mijn zoon de diagnose autisme. Ik ging op zoek naar antwoorden en handvaten, op zoek naar mensen die verstand hadden van Autisme en mij konden uitleggen wat ik moest doen. Regelmatig voelde ik mij klem zitten tussen de druk en wensen van de omgeving en school en wat ik dacht te zien dat mijn kinderen nodig hadden en konden. Hoe meer ik probeerde te voldoen aan de verwachtingen, des te slechter ging het met mijn kinderen.

Background image

Toen ik er genoeg van had om mijn hoop en vertrouwen te vestigen op hulpverlening die niet kwam en achteraf toch niet de kennis bleek te hebben die ze hadden voorgespiegeld besloot ik te kiezen voor mijn eigen aanpak, visie en opgedane kennis.

Met succes!

Trots heb ik mijn kinderen, tegen alle verwachtingen van de omgeving in, zien opgroeien tot zelfstandige jongvolwassenen, met een goede opleiding en baan.

Mijn wens als moeder is altijd geweest dat zij een basis zouden hebben voor een fijne, goede en zelfstandige toekomst. Misschien wat anders maar wel vol kansen. Dat is toch de wens van iedere moeder?

Gedurende 17 jaar heb ik mij verdiept in het autisme brein om mijn kinderen beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Ik zocht meer antwoorden, slurpte boeken kennis, volgde veel opleidingen als (kinder)coaching, oplossingsgerichte therapie, coaching bij autisme opleidingen en paste het toe volgens mijn eigen visie en ervaring. Ik ontdekte een eigen aanpak. Een die wel werkte.

De opvoeding met kinderen met autisme is een intensieve reis. Omdat het lastig is je te verplaatsen in het autisme brein van je kind. Als moeder kan je de onmacht voelen als je je kind niet begrijpt en adviezen maar niet lijken te werken. Hieruit is mijn missie ontstaan.

Over mij als moeder van kinderen met autisme -Carina Lucassen

Door mijn aanpak, kennis en ervaring met jou te delen, ga je jouw kind begrijpen, leer je het te lezen en weet je wat jouw kind werkelijk nodig heeft. Ik bespaar veel vallen en opstaan, zelftwijfel en stress, zowel bij je kind, jezelf als in je gezin. Met als resultaat dat jouw kind weer beter in zijn vel komt en er meer rust is in huis.

Want ook hier geldt een goed begin (van het leven) is het halve werk (voor de toekomst).

Als je jouw kind en autisme beter kan begrijpen, weet je ook wat jouw kind nodig heeft om te kunnen ontwikkelen. Je bent in staat beter te relativeren en je kan de omgeving beter aansturen zodat jouw kind minder risico loopt om ongewenst over- of ondervraagd te worden met alle gevolgen van dien. Thuis wordt weer een veilige, rustige basis. Zo kan jouw kind zich beter ontwikkelen, is de hulp afgestemd op wat het echt nodig heeft en kan jij het vertrouwen blijven houden op die fijne, zelfstandige en goede toekomst die je jouw kind zo toewenst.

Wat maakt mijn aanpak anders dan anderen in het begeleiden van ouders met een kind met autisme -Carina Lucassen

Wat maakt mijn aanpak anders?

Been there, done that

Ik heb de kennis niet uit een boek, maar zelf met mijn voeten in de modder gestaan, zoals ik dat noem. Ik heb de onmacht gevoeld, situaties doorleeft en ging jou voor. Ik begrijp jou als moeder en de afwijkende keuzes die je moet maken. Je hoeft ze niet uit te leggen of te verdedigen, te motiveren of te onderbouwen, want ik stond daar ooit ook. Ik heb een handleiding gevonden en geef jou de kans om deze meteen te gaan gebruiken. Dat scheelt een hoop vallen en opstaan, tijd en energie. Maar vooral veel nare herinneren, situaties en verdrietige onmachtige momenten bij jou en jouw kind.

Zo kan jij steviger blijven staan, hoef je geen tijd en energie te gaan steken in het zoeken van antwoorden en een handleiding en kan jij de rust en het vertrouwen uitstralen dat jouw kind zo nodig heeft.

Ik ben een moeder van 2 (inmiddels jongvolwassen) kinderen met autisme. Ik hou van gezelligheid en zie overal kansen, mogelijkheden en oplossingen. Regelmatig heb ik met mijn zoon de grootste lol als ik met mijn beelddenkende humor iets bij hem gedaan wil krijgen. Ik hou van het leven, koken, genieten, ben verslaafd aan boeken en op mijn best als ik mag delen. Altijd op zoek naar het mooiste in de mens.

Wil jij jouw kind beter gaan begrijpen?

Vraag dan een GRATIS jumpstartsessie aan