Wil jij jouw kind met autisme beter leren begrijpen?

Herken jij dit

=

Je moet als moeder alles zelf zien op te lossen, de gesprekken op school, bij instanties, met de gemeente, samenwerkingsverband en therapieën, terwijl je niet de kennis hebt om de ander te overtuigen in wat jij vindt dat nodig is voor jouw kind.

=

Er is te veel om zorgen over te maken. En alles lijkt een strijd: eten, school, gezondheid, slapen, sociale omgang of zelfstandigheid, noem maar op. Je snapt er niets meer van en er is alleen maar bonje in huis.

=

Autisme voelt als compleet onvoorspelbaar, onbegrijpelijk en ingewikkeld. Je begint er een hekel aan te krijgen. Je wilt je kind blijven stimuleren en uitdagen, maar voor je het weet zit je een kind dat weer volledig overprikkeld is en op slot zit.

=

Het is zo moeilijk om de omgeving te overtuigen van de goedheid van jouw kind en dat je het niet verwent, zonder dat je kan uitleggen waarom. In je omgeving word je niet serieus genomen. Je kind moet het maar leren. Het moet zich later ook maar zien te redden.

=

Je bent doodmoe, en mist iemand waar je gewoon open en eerlijk tegen kan vertellen wat je kind doet en hoe het zich gedraagt. Je voelt je hierdoor alleen staan, overvraagd en onbegrepen.

Hoe zou het voor je zijn als:

Jij in gesprekken met instanties of school, voldoende kennis hebt om de echte hulpvraag inzichtelijk te maken en ervoor te kunnen zorgen dat jouw kind precies de hulp krijgt die het werkelijk nodig heeft?

Jij weer lekker kan slapen, het weer gezellig wordt thuis en je met vertrouwen de toekomst in stapt met jouw kind. Jouw kind komt er wel!

Autisme voor jou geen raadsel meer is. Je het gedrag van jouw kind herkent en weet hoe je erop in kunt spelen en iedereen weer kan gaan genieten van het leven?

De omgeving veel meer begrip gaat krijgen voor jouw kind omdat jij kan uitleggen wat autisme voor jouw kind betekent en zo duidelijk wordt dat jouw kind eigenlijk een echte kanjer is om trots op te zijn

Je het niet meer alleen hoeft uit te zoeken, maar gewoon advies kan vragen aan iemand die je voor is gegaan, die jou begrijpt, die weet hoe het is zonder dat jouw kind meteen lastig of naar is?

In het traject liefdevol moederschap, opvoeden van een kind met autisme, krijg je precies afgestemd de autisme kennis die jij nodig hebt (en direct kan toepassen) om jouw kind beter te begrijpen. Het vult precies de waaroms die de ervaringen uit de praktijk achterlaten en je zal meteen veel herkenning (en aha momenten) vinden in de stevige samenhang die deze kennis jou geeft.

Je kijkt op een totaal andere manier naar autisme, herkent gedrag en weet hoe je het kan herleiden naar oorzaak om daar te helpen in de ontwikkeling. Jouw kind voelt zich meer begrepen en gezien, en er komt rust. Jij als moeder hebt meer vertrouwen in jouw eigen kennis en kunnen en kan de omgeving beter aansturen in wat er nodig is voor jou kind.

Tijdens onze 3 individuele sessies bespreken we de praktijk uitdagingen en leer ik je jouw kind te gaan lezen en begrijpen. Ik leer je mijn eigen ontdekte handleiding voor jouw kind toe te passen en te gaan kijken naar situaties vanuit het bijna onbegrijpelijke autisme brein. Zo kan je stappen zetten in vooruitgang en ontwikkeling waar je zo naar verlangt.

Omdat ik uit ervaring weet dat je als moeder tussendoor heel wat uitdagende brandjes blust voor je kind, kan je gedurende het traject mij op alle werkdagen vragen stellen welke ik iedere dag beantwoord! Ik loop ongeveer 10 weken mee op jouw pad, zodat jij de tijd krijgt om nieuwe manier van kijken en de kennis van autisme goed eigen kan maken in verschillende dagelijkse situaties.

Zo buig je de negatieve spiraal waar jullie inzitten om naar een positief stijgende lijn in het geluk van jouw kind.

Opvoeden is het –
met veiligheid, liefde en geborgenheid –
begeleiden van kinderen vanaf hun geboorte naar volwassenheid.

M. Delfos

Lang hebben wij geworsteld, op de wachtlijst gestaan en therapeuten afgelopen. Het werd alleen maar slechter en mijn kind dreigde volledig thuis te komen zitten. Carina kende ik als moeder van kinderen met autisme, een lieve, betrokken vrouw met heel veel kennis en ervaring. Zij leerde mij dat mijn kind dingen niet expres doet en dat er geen onwil is. Tijdens het traject vielen er zoveel kwartjes!! Ik ging begrijpen waarom! Het was allemaal zo logisch en waarom wist ik dit niet eerder?

Nu is er meer rust in huis, mijn zoon gaat veel beter en ik kan heel goed aangeven wat er nodig is en waarom. Een duidelijke stijgende lijn en dat is zo fijn!

Annemieke

(zoon met autisme 10 jr)

Mijn dochter trok zich steeds meer terug. Ze werd niet meer uitgenodigd op verjaardagen van vriendinnetjes en ze was steeds sneller overprikkeld. Naar school gaan was een drama, met veel strijd. Ik wist echt niet meer wat ik moest doen. Ik herkende mijn dochter niet meer, en alles werd een strijd. In mijn traject met Carina heb ik geleerd wat er aan de hand was, dat mijn dochter bang was en waarom. Ik snap nu hoe het in haar hoofdje werkt en hoe ik haar kan helpen. Die ene keer dat Carina mee ging voor gesprek op school heeft een groot verschil gemaakt. Ik ben trots op mijn dochter en kan weer van haar genieten!

Nu is er meer rust in huis, mijn zoon gaat veel beter en ik kan heel goed aangeven wat er nodig is en waarom. Een duidelijke stijgende lijn en dat is zo fijn!

Jasmijn

(dochter 8 jr)

Ik ben een moeder van 2 kinderen met autisme. Toen mijn zoon (en dochter) volledig vastliepen, en ik alles wat de hulpverlening had aangegeven had geprobeerd, besloot ik geen tijd meer te verdoen en mijn eigen aanpak te volgen. Ik verdiepte mij in autisme bij kinderen, paste mijn eigen aanpak toe en er gebeurde precies waar ik zo naar had verlangd: mijn zoon en dochter gingen zich ontwikkelen en begonnen van het leven te genieten. Inmiddels hebben zij een goede opleiding gedaan, een geweldige baan, rijbewijs en doen volop mee aan het dagelijkse leven.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben, gespecialiseerd in kinderen met autisme, heb ik ook de nodige (kinder) coaching- en gespecialiseerde autisme opleidingen gevolgd.

Ik begrijp en weet wat een moeder met een kind met autisme doormaakt. Wat haar pad is, hoe zij zich voelt, haar zorgen en haar twijfels. Ik ken de opvoeduitdagingen, de meltdowns, de druk van de omgeving, maar ook de handleidingen en de tips. Ik heb eens gestaan waar jij nu staat.

Background image
Over mij als moeder van kinderen met autisme -Carina Lucassen

Kinderen met autisme hebben mijn hart. Hieruit ontstond mijn missie om mijn kennis en ervaring niet slechts voor mijzelf te houden, maar het te delen met andere moeders. Zodat jij, naast de zware zorg, het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden maar er direct jouw voordeel mee kan doen.

Ik loop een stukje mee op jouw pad, zodat jij daarna krachtiger verder kan lopen.

Wat kan je verwachten

=    Een online Autisme academie – video’s, audio’s, oefeningen en samenvattingen. Gebundelde kennis over autisme die een wereld van verschil gaat maken

=    3 x (online) individuele sessies met Carina – toegang tot mijn ervaring, aanpak en oplossingen

=    Een persoonlijke helpdesk – op werkdagen voor al je vragen, feedback, hulp, etc via jouw persoonlijke Trello bord

Prijs € 444,-

De online sessies vinden plaats via Zoom

Hoe langer je twijfelt en uitstelt het nu anders te gaan aanpakken, des te meer jouw kind vastloopt en de pijn, frustratie en verdriet oploopt. Zorg dat je geen spijt krijgt, gooi het roer om en ga staan voor jouw kind! Het heeft jou nodig en kan het niet alleen.

Ik ben een moeder van kinderen met autisme, net als jij

Je weet pas werkelijk hoe het is om een kind te hebben met autisme, als je er zelf een hebt

Carina lucassen

Veel gestelde vragen

Wordt het programma ergens vergoed?

Sommige gemeenten vergoeden mijn begeleiding vanuit een PGB. Vraag het even na bij jouw Gemeente.

Kan ik dit wel? Moet een professional dit niet doen?

Jij als moeder kan dit! Tegenwoordig begint het besef te komen dat ouders meer kennis hebben over hun kind dan een hulpverlener die het maar af en toe ziet. Daarnaast ben jij degene die jouw kind 27/7 verzorgt en begeleidt. Juist de kinderen waarvan de ouders een eigen autisme coach hebben ingeschakeld om de ouder te helpen, hebben een rustigere jeugd, een goede ontwikkeling en inmiddels hun eigen plek in de samenleving gevonden. Het heeft een wereld van verschil gemaakt.

Hoelang duurt dit traject?

Ongeveer 10 weken. Het ligt een beetje aan de tijd tussen de sessies die we afstemmen op jouw behoefte. De video’s blijven na het traject nog 2 maanden beschikbaar om terug te kijken.

Hoeveel tijd kost mij dit traject

Je bent ongeveer een uur per week met dit traject bezig.

Voor wie is dit programma niet geschikt

Voor diegene die niet bereid is oude denkwijzen over opvoeden en autisme los te laten en met een open te staan anders naar hun kind te kijken. Voor diegene die verwachten dat zij leren hoe zij hun kind slechts ‘gewenst (normaal) gedrag’ kunnen leren.

Als ik klaar ben met het programma, waar staan ik en mijn kind dan?

Je kijkt op een totaal andere manier naar autisme, herkent gedrag en weet hoe je het kan herleiden naar oorzaak om daar te helpen in de ontwikkeling. Jouw kind voelt zich meer begrepen en gezien, en er komt rust. Jij als moeder hebt meer vertrouwen in jouw eigen kennis en kunnen en kan de omgeving beter aansturen in wat er nodig is voor jou kind.

Ik heb nog een paar vragen, kunnen we even contact hebben?

Natuurlijk! Stuur je vragen via een e-mail naar info@carinalucassen.nl en ik beantwoord ze met liefde.