Carina Lucassen hoe werken stenen
tijgeroog Carina Lucassen

Mineralen hebben hun bewezen geneeskrachtige werking. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van bepaalde plantensoorten, een evenzo lastig verklaarbaar fenomeen, maar inmiddels redelijk geaccepteerd door steeds meer mensen. 

Hetzelfde geldt voor edelstenen en kristallen. Iedere steen bestaat uit mineralen. Dat geeft ze vaak de kleuren die ze hebben.

Edelstenen en kristallen groeien op bepaalde plekken in de aarde. Je zult niet overal edelstenen in de aarde tegenkomen, bijvoorbeeld jaspis ontstaat niet overal.

Bepaalde stenen en kristallen komen slechts uit  specifieke gebieden en dat is per steen weer verschillend. Bekende landen waar stenen vandaan komen zijn Madagaskar, Congo, Brazilië, Mexico en India.

Die combinatie, samen met de vorm van een kristal, geven de steen een bepaalde energie, trilling en werking mee. Iedere steen heeft dus zijn eigen, bijzondere eigenschappen, energie en frequentie.

Als enkel kristal stralen ze dit onvoorwaardelijk uit. Gewoon omdat dit is waar ze voor bedoeld zijn. Net als dat de zon bedoeld is om te schijnen en een appelboom appels maakt.

Kristallen zorgen voor een balans in de aarde, maar ook in jou. Ze ondersteunen je om in  jouw perfecte, harmonische balans te zijn, hier en nu.

Er is wel 1 maar: de stenen doen niet alles. Jij zult in je dagelijkse leven wel moeten handelen naar de balans die bij je past. Jij moet het doen! Je kunt niet een steen kopen en dan is het opgelost, dat zou wel erg makkelijk zijn.

Het is belangrijk dat je met de stimulerende en balancerende energie van de steen actief je wensen of dromen waar gaat maken. Neem een stap, een besluit en kom in beweging. Of, kijk naar je pijn, geef het ruimte en een plekje. De energie van de steen zal je daarbij steunen tot een nieuwe balans te komen.

 

Lieve groet, Carina

Wil jij meer weten over kristallen? Een kristal die bij jou past? Stuur me een berichtje en je hoort van me…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: