tijgeroog Carina Lucassen
oude wijsheid Carina Lucassen

Ik hou ervan. Ze voelen zo vol magie en zo vertrouwd.

Als je al wat meer van mij leest dan weet je dat ik het er regelmatig over heb. Over oude lijnen die weer aangaan en gaan stromen of oude wijsheid die beschikbaar komt.

Het heeft een onverklaarbare aantrekkingskracht en nieuwsgierig als we zijn willen we allemaal natuurlijk graag weten wat dan jouw oude lijnen en wijsheid is.

Menig inzicht en soul sessie gaat hierover. En vooral hoe kom je bij die wijsheid? Hoe zet je die oude lijnen dan aan?

Tijdens een inzichtsessie vorige week was er een lieve vrouw met ook deze vragen. Haar energie zat als in een cocon. Binnenin magisch en bijna vloeibaar, met een harde schil eromheen. Zo graag wilde ze weten wat ze hier op aarde te doen had.

Eigenlijk voelde ze zichzelf eenzaam en zo zoekende op haar eigen pad. Ze had geen aansluiting met collega’s, zoals zo vaak in haar leven al was voorgekomen. Familie banden waren bros en zaten op andere golflengtes, terwijl ze geen zweverige vrouw is. Totaal niet zelfs.

Het maakte haar onzeker over zichzelf, bang dat ik haar zou vertellen dat zij hier helemaal geen opdracht heeft. 

Terwijl ze daar zat te praten, zag ik haar oude lijnen vol kennis en energie. Ze droegen de wijsheid van de archieven uit oude tijden. Haar lijnen gingen ver, ver terug. En haar kennis was groot, uitgebreid en vol oude ervaring. Het werd tijd het voor haar te gaan herinneren..

Deze lieve vrouw had werkelijk geen idee wat haar oude wijsheid was. Steeds opnieuw zag ik een oude vrouw, een soort druïde, een kruidenvrouw, een genezer. Midden in de natuur en al haar elementen.

Deze lieve vrouw had al enige tijd de wens en verlangen om meer te leren over kruiden. Maar ja, iedereen in haar omgeving dacht daar anders over en vond dat stom. Dus durfde ze de stap niet te maken. Ze had zelfs in het verleden een cursus gekocht, maar nog nooit ingelogd om eraan te beginnen.

Dat was haar oude wijsheid. Gedragen door haar oude lijnen naar het nu.

Maar wat nou als haar collega’s haar zouden afwijzen? Raar gingen doen?

Iets waar veel mensen zich zorgen over maken als ze gehoor gaan geven aan interesses die niet binnen het imago beeld passen. Maar je hebt niemand toestemming te vragen, niemand verantwoording af te leggen over jouw interesses, overtuigingen en hobbies.

Het is iets voor jou en je hoeft het niet te delen als je dat niet wilt. Niet te verdedigen, niet te motiveren. Je mag gewoon zijn.

Het vervelende is dat mensen vaak hun afkeuring en mening niet onder stoelen of banken steken. De beste manier om hiermee om te gaan is dat als iemand aangeeft bijvoorbeeld: ‘hier heb ik niets mee’ jij kan zeggen: ‘ik wel’. Meer is niet nodig.

De afkeuring gaat namelijk niet over jou. Maar over de zender. Over wat jouw interesse bij diegene doet. Maak het niet persoonlijk.

Ik schreef daar al eerder het blog een uitdaging over.

Deel jouw interesses met gelijk gestemden. Die kunnen meepraten, informatie delen en het enthousiasme! Richt jouw aandacht op die mensen en deel het daar.

Als jij gewoon gaat zijn wie je bent, dan vormt de wereld om je heen gewoon met je mee.

En deze lieve vrouw? Die kan nu gewoon haar heerlijke kruiden gebruiken voor zichzelf. Ook op het werk als ze dat wil. Haar cocon bevatte haar oude wijsheid en lijnen die nu sprankelend tot leven komen. Net als zij.

Wat doet dit blog bij jou? Herken je iets hierin? Heb jij jouw oude wijsheid ontdekt? 

Laat het weten in een reactie onder deze post en maak kans op een persoonlijke dosis magie en sterrenstof in jouw mailbox.

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: