tijgeroog Carina Lucassen
Wat heb jij hier te doen? carina lucassen

Het moet zo’n 20 jaar geleden geweest zijn, dat ik las over de grote verandering in de energie van de aarde die op handen was.

Een nieuw proces was in gang gezet, financiële systemen zouden omvallen en alle waarheid zou zichtbaar worden.

Persoonlijk of zakelijk, groot of klein het maakte niet uit. Alles zou aan het licht komen, zodat het opgelost, geheeld of gezuiverd kon worden. Er volgde een tijd van grillige beurzen, een crisis in de huizenmarkt, achterkamer politiek, leugens en veel meer.

Ik speurde naar bevestiging, want ik kon niet wachten op een wereld waar meer balans zou zijn, respect voor natuur en elkaar en een eind aan het domineren van mensen door middel van angst. Het leek wel alsof de verhogingen van frequenties en trillingen in golfbewegingen kwamen die steeds intenser werden. Mijn leven deinde op deze golfbewegingen mee. Ik moest opruimen wat niet klopte, er kwamen zaken aan de oppervlakte die liefde, heling en acceptatie nodig hadden en steeds opnieuw moest ik mijn weg vinden met stukjes van mijn eigen gaven en talenten die niet in lijn lagen met wie ik werkelijk was.

Het voelde als hollen of stilstaan, aha momenten en van echt niet meer weten wat je nu in vredesnaam moest doen.

Daar waar ik toen niet kon wachten op de ‘nieuwe wereld met nieuwe energie’ denk ik nu soms: mag het een tikkeltje minder intens? Wanneer is het een keertje klaar? Komt er ooit een einde aan?

De (oude) energie die er nog steeds in sterke mate is (en die je gewend bent), is gebaseerd op Force. Of te wel dwang. Je hebt geleerd dat je alles kan afdwingen. Jij bepaalt. Je wilt de timing, het inzicht, de richting, de snelheid, het succes of de magie afdwingen. Door affirmaties, manifestaties wil je de controle houden over alles wat zich moet en gaat ontvouwen. Iedere vorm van controle is een vorm van angst. Of eigenlijk gebrek aan vertrouwen in het universum, in onze aarde en de magie van het niet weten. Waarschijnlijk ben je er nu ook wel achter dat het zo niet werkt. En nog steeds zal je het vooraf willen weten en bepalen. Het zal je frustreren en steeds opnieuw uiteindelijk tot een overgave dwingen. Want wat je ook doet, het helpt niet echt.

Zo word je in jouw reis gevraagd te gaan kijken naar de donkere hoekjes van je ziel. Precies dat wat er mondiaal ook gebeurt. Je hebt hierin al een lange reis van een aantal jaren afgelegd die misschien soms als een rollercoaster heeft gevoeld. Ik noem het mijn bumpy ride. Het is een eenzame reis, die je niet altijd kan en durft te delen. Veel mensen voelen dit nog zo. 

Er zijn momenten geweest dat ik naar de wereld keek en dacht: ‘maakt die nieuwe wereld echt een kans? Gaat het echt ooit lukken?’
Veel mensen denken en leven nog vanuit de oude energie.
 

Vanuit de kracht van macht, aanzien, geld, imago, angst en dominantie. Vanuit af gescheidenheid. Ze brengen je aan het twijfelen, maken je onzeker in je eigen proces.

Maar ook zij zullen het proces ingaan. Ook deze fase is gestart. Zij zullen dezelfde zoektocht aangaan, tegen dezelfde onzekerheden en processen aanlopen als jij hebt gedaan en misschien nog steeds doet. Hun proces start nu pas, daar waar dat van jou al ruim 20 jaar voortduurt.

Op het moment dat jij iemand ontmoet, een cursus doet, een kristal koopt of een vriendschap aangaat, passeert er iets of iemand in jouw universum. Het zit tijdelijk even in jouw veld.

Sommige vriendschappen verdwijnen na een tijd weer uit je bubbel, net als sommige kristallen. Het zijn tools, het is hulp in je leven met wijsheid, energie en kracht om jou te ondersteunen verantwoordelijkheid te nemen in jouw universum. Je kan het gebruiken om jezelf te helpen.

Vaak verwachten we van een kristal of een cursus dat zij het werk doet. Je zet dit dan op jouw plek in het middelpunt, gaat ernaast staan en zegt: laat maar zien. Doe het maar.

Het liefst willen we het iedereen laten zien. Vertellen en uitleggen. Maar we moeten allemaal door hetzelfde proces.

Lang hebben coaches mij gezegd dat ik moest gaan DOEN.

Niet blijven hangen in denken, inzichten, antwoorden zoeken en nog eens nadenken hoe, maar gaan doen. Ik las boeken, deed cursussen, vroeg advies, maar begreep het pas op dag dat ik het begreep. Ineens zag ik het. Nog steeds weet ik niet wat er gebeurde dat ik het ‘doen’ begreep. Maar ineens snapte ik het.

Lang heb ik geprobeerd te begrijpen hoe ik dingen ‘weet’ en voorzie hoe de energie stroomt en loopt. De sterrenlijnen. Tot de dag dat ik in de auto zat en het zomaar ineens zag. Zomaar uit het niets.

Zo werkt dat ook voor jou en anderen. Je kan het niet eerder zien als dat je het ziet. Je kan niet eerder wakker worden als dat je het wordt. Dit kan je niet afdwingen of versnellen. Het is geen kwestie van goed of fout, langzaam of snel.

Het is een proces waar iedereen doorheen gaat en zal gaan, mondiaal, groot of klein, zakelijk of privé. Onderweg naar de nieuwe wereld, de nieuwe energie.

Wat is dan je zielsopdracht?

Je bent een onderdeel van deze transformatie, net als alle andere mensen op aarde. En je voelt dat je een grotere taak hebt, alleen is het (nog) niet mogelijk dat handen en voeten te geven. Deze bumpy ride vraagt momenteel maar 1 ding van jou namelijk dat je je leven in lijn brengt met wie je bent. Wie je bedoeld bent te zijn toen je werd geboren. Dat jij de verantwoordelijkheid oppakt voor jouw eigen leven. Je handen aan het stuur zet en je innerlijke weten als navigatie gebruikt.

Zijn wie je bent is de belangrijkste sleutel van je persoonlijke ontwikkeling en jouw eigen ontwakingsproces. En daarmee is het gelijk een belangrijke invloed en onderdeel van het collectieve proces dat nu gaande is.

Sommige mensen zijn bang te luisteren naar hun innerlijke weten, bang de verkeerde keuze te maken of zijn bang voor het stukje verderop het pad waar nog niets van zichtbaar is. Misschien overweeg je dan te wachten totdat meer duidelijk is, er meer zekerheid is of meer richting met een eindbestemming. Alleen niemand kan jou vertellen wat je precies hier op aarde komt doen, wie je in volle potentie bent of wat je magische potentie is. Het kan alleen maar duidelijk en zichtbaar worden als je besluit te gaan zijn wie je bent. Je leven hiermee in lijn brengen door wie jij bent te verweven in alles wat je doet en besluit. Dit is het geheime ingrediënt tot magie, overvloed en ontwaken: authentiek leven. Leven van binnen naar buiten. Luisteren naar wat je innerlijk weten je influistert. En niet meer naar mensen die je vragen een richting te kiezen die niet goed bij jouw hart past. Je dwingen dingen te doen die niet in lijn zijn met wie jij bent.

Ik kan je slechts een stukje in de goede richting helpen, een stukje van je pad verlichten en je voorzien van tools, kennis en vertrouwen, die jou ondersteunen en helpen in jouw eigen ontwakingsproces.

Maar alleen jij kan de stappen zetten. Alleen jij besluit welke weg je inslaat. Dat kan niemand anders voor jou

Lieve groet, Carina

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: