tijgeroog Carina Lucassen
Waarom ben jij op deze aarde? Carina lucassen

Veel mensen voelen dat ze meer te doen hebben op aarde. Er is iets groters te delen, iets wat bijdraagt aan de verandering in de wereld.

Maar wat? Het laat je zoeken naar richting, want het kan voelen als dat je geen tijd te verliezen hebt.

Dit gevoel is vaak verwarrend, want jouw ervaringen zijn meestal niet in de lijn die lijkt op een wereld redder of dat je zo bijzonder bent dat jij een grote invloed kan hebben in de huidige tijd. En toch voelt het als iets belangrijks en groots..

Dat veroorzaakt een zoektocht, een honger naar antwoorden, duidelijkheid, vorm en richting.

Deze zoektocht kan zo maar starten en onweerstaanbaar lijken. Ik noem het gekscherend de spirituele dienstplicht.

Omdat het mij doet denken aan de oude, verplichte militaire dienstplicht van vroeger. Je had (als man zijnde) en hebt geen keuze. In deze ‘spirituele dienstplicht’ maakt het niet uit wat je bent, of van welk bouwjaar. Je bent geselecteerd op jouw kracht, ziel en potentie.

Jouw zielszaadje in jou is al eeuwen geleden hierop geprogrammeerd.

In beelden zie ik dat er in het universum een grote knop is ingedrukt die via hoog frequentie licht-wifi verbindingen dat zielszaadje uit de slaap modus hebben gehaald.

Geloof mij, je had er geen invloed op. Als jouw ogen dit stukje lezen, als jij zo zoekt naar antwoorden, dan weet je dat jouw ‘lichting’ is opgeroepen.

Het klinkt nu heel groots, misschien zelfs wel een beetje beangstigend. Tenslotte heb je geen flauw idee waar dit pad heen gaat. Misschien kan je het wel niet. Of vind je het stom.

Misschien ben je net pas in aanraking gekomen met kristallen, spiritualiteit en heb je het gevoel nog zoveel te moeten leren en ontdekken.

Wat zijn dan jouw ‘oude lijnen en wijsheid’ die jij te delen hebt met de wereld?

Een vraag die ik regelmatig tijdens sessies hoor, samen onderzoek en stap voor stap ontvouw.

Maar het begint overal op hetzelfde punt, namelijk bij het begin.

In de online jaarcirkel heb ik voor deze maand een meditatie hiervoor gemaakt. Om te verbinden moet dit zielszaadje in jouw hart.

We zijn in 2012 overgegaan van een vissen naar een Waterman tijdperk. Daar is niets zweverigs aan maar een astrologische stand van planeten.

Deze cyclus duurt 2600 jaar (een elfenmaand genoemd) en is dus nog maar net begonnen. Aan deze tijd zit een bepaalde energie verbonden. Net als dat iemand met het sterrenbeeld vissen herkenbare eigenschappen heeft, had het vissen tijdperk de energie van individualisme, imago, status, materialisme en competitie. Omdat we pas net in het Waterman tijdperk zijn gestart, is de vissen energie nog best overheersend.

Deze ‘oude’ energie maakt het je lastig om vanuit overgave jouw ‘spirituele dienstplicht’ aan te gaan. Je wilt eigenlijk de controle houden, maar met de nieuwe waterman energie lukt dat niet. Dit is waarom het zo verwarrend is.

Wat als je pas begonnen bent met spiritualiteit ontdekken en nog geen idee hebt wat jouw gaven zijn?

Spirituele dienstplicht betekent niet dat je wordt opgeroepen om medium, paragnost of healer te zijn. Je hoeft niet met engelen, gidsen of kristallen te werken om gehoor te geven aan jouw innerlijke roep.

Het hele proces vraagt jou om jezelf te zijn. Eigenheid. Je niet meer aan te passen, weg te cijferen en jouw eigen wensen, verlangens en ingevingen te negeren.

De ‘dienstplicht’ begint in de prille start van het waterman tijdperk met jezelf centraal zetten in jouw eigen leven.

Jij bepaalt, jij kiest jouw eigen keuzes. Het is een moeilijke opgave nog, jezelf durven zijn. Maar de meest belangrijke opdracht die nu vooraan ligt op jouw pad.

Heb je dan geen breder, groter en belangrijker doel?
Eigenlijk doe je dat al op het moment dat jij niet meer in een hokje wil passen.

Zodra jij gaat doen wat jij vanuit jouw hart wil geven, wordt dat wat je geeft voorzien van een bezielde energie.

Ze bestaan bijna niet meer, maar denk eens aan een timmerman die met zoveel liefde voor zijn product geweldige meubels maakt. Die meubels leven,..
Of een bakker die met zoveel zorg en liefde brood bakt.

Het maakt niet uit wat je doet. Zolang het uit jou komt, je het met zoveel liefde doet, is het bezield en geeft het jou vervulling. Je deelt een stukje van jouw licht.

Het maakt dus helemaal niet uit of je helderziend of wetend bent, of je contact hebt met engelen of dat je weet hoe je kan healen.

Al kook je met liefde voor de mensen om je heen, teken je, schrijf je, help je iemand of doe je het slechts voor jezelf of jouw gezin, als je het met liefde kan doen, met passie, is dat wat de bedoeling is.

Weet je wat er dan gebeurt?

In het boek van Janosh (god ontmoet god) staat een geweldig voorbeeld. Stel je voor dat je, op een luchtbed, in zee ligt. Naast jou en overal om je heen liggen mensen op luchtbedden, allemaal aangesloten op elkaar zonder ruimte ertussen.

Wat gebeurt er denk je als jij gaat draaien met jouw luchtbed? Precies, iedereen draait mee.

Het is niet de bedoeling te wachten op duidelijkheid, het juiste moment of dat iemand anders het gaat doen. Het is de bedoeling dat we allemaal ons eigen leven vanuit eigenheid leven. Durven te zijn wie we zijn. Niet voor een ander, maar voor jezelf.

En dan stiekem, ben je een krachtig voorbeeld voor een ander, want de ‘dienstplicht’ geld uiteindelijk voor iedereen. 

Durf jij jezelf te zijn in dit leven? Wat doet dat met jou? 
Wil je het delen in de reacties onder dit blog? Zodat anderen herkenning vinden en je erachter komt dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Dat het een proces is waar je met vele gelijkgestemden inzit. 

Deel jouw reactie en de kans is groot dat jij een heerlijk portie persoonlijk en ondersteunend kristalwezen sterrenstof in je mailbox ontvangt!

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: