Een klant vroeg mij tijdens een gesprek: ik voel mij doelloos. Ik weet het niet meer. Wat moet ik doen? Wat ik wil lukt niet. Niets lukt. Ik wil in mijn kracht komen. Genieten. Maar er gebeurt niets. Wat ik ook doe.

Laten we het ook even down to earth houden. Daar hou ik van. Want je kan de hele dag wel met je hoofd in het ‘universum’ zitten, maar laten we wel zijn, je leven speelt zich af hier op aarde. Niet daarboven. Met beide voeten op de grond. 

Tegenwoordig lijkt het alsof alle oplossingen, alles in het universum ligt. Het is een kwestie van op de juiste manier vragen en doen, en voilà, alles is opgelost.
Maar zo werkt het niet, dat heb je misschien zelf ook wel gemerkt. Ik heb nieuws: je moet het nog steeds zelf doen. 
Als je te bang bent een verlangen te leven, zal het universum het niet voor je oplossen, evenmin de engelen of stenen. Jij moet de durf, lef en moed hebben om dat te gaan doen waarvan je blij wordt. Het is jouw stap.

Natuurlijk kun je afwachten tot het ‘universum’ ingrijpt. Dat gebeurt met een scheiding, ontslag of bijvoorbeeld burn-out. Maar zit je daar nu echt op te wachten? Is dat wat je wilt? Dat iemand het voor je overneemt zodat je misschien niet de verkeerde keuze maakt? 
Zodat als iemand anders er een mening over heeft, of erger nog je afwijst, je kunt zeggen: ik kan er niets aan doen?
De andere keuze is geen keuze. Dus dan gebeurt en verandert er niets en kun je wachten tot je een ons weegt in dezelfde situatie.

Wat houdt je tegen?
Meestal onzekerheid of je het wel kan of het wel lukt en angst voor het onbekende. Je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt. Het liefst wil je alles van tevoren uitgestippeld en de safe route weten naar succes. Het moet eigenlijk al in je schoot liggen zodat je er niet voor hoeft op te staan.
En dat is wederom niet hoe het werkt. Dus blijft er een doelloos gevoel, dat je iets moet doen voordat je verder komt, maar je geen idee hebt wat.

Doet het universum dan helemaal niets? Wetenschappelijk is ook bewezen dat er een veld bestaat waarin alle informatie aanwezig is. Daarnaast heb ik zelf teveel meegemaakt en gezien om de magie van het universum en wat er boven is te ontkennen. Maar het is een onderdeel van de eenheid, net als jij, de aarde en alles wat leeft. 
Maar de kracht waar je zo naar verlangt, weer grip hebben op je eigen leven en in je gevoel diep kunnen ademhalen en genieten.. dat zit in jou. Niet daarbuiten. Het wacht totdat je het pakt, door in beweging te komen, te kiezen, stappen te maken en te gaan luisteren naar je intuïtie of je hart.

Je hebt het universum misschien vaak gevraagd om kracht. Maar zij geeft het je niet. Dat kan alleen jij. Door je eigen keuzes te maken, je voeten stevig op de aarde te zetten, andermans jas uit te doen en te stoppen met je kleiner te maken voor een ander. Je pakt je kracht door te zeggen: dit is mijn plek. 

Dus pak je kracht, het ligt in jou te wachten totdat jij voor jezelf durft te gaan staan. Dan verbind je hemel en aarde en laat je alles samenwerken in je voordeel. 

Geef mij 1 reden waarom je het niet zou doen. Want de wereld wacht op jou! 

I am a woman on a mission to let you feel te power of life

close

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: