tijgeroog Carina Lucassen
blog vertrouwen Carina Lucassen

Het is het fundament van alles. Vertrouwen.

Het is ook de moeilijkste. Het is ongrijpbaar en heeft geen vorm. Hoe krijg je dan in hemelsnaam vertrouwen? Hoe kan je dan vertrouwen?

Steeds opnieuw vraagt de nieuwe energie overgave. Je min over meer achterover laten vallen zonder dat je zeker weet of er iemand staat om je op te vangen.

Regelmatig vragen mensen mij hoe het komt dat ik zoveel vertrouwen heb.

Van jongsaf aan was ik, waarschijnlijk net als jij, anders.

In de vrouwelijke lijn van mijn moeders kant zit een overgedragen wijsheid en magie. Mijn overgrootmoeder, oma en haar zussen, en nog verder terug in de stamboom, hadden een weten en een zien. Zo leerde ik, door de verhalen, van jongs af aan dat er meer was tussen hemel en aarde. De toegang tot de zwevende archieven en al hun levende wijsheid.

Het was een vanzelfsprekendheid. Zelfs in die tijd, waar spiritualiteit eigenlijk not-done was.

Ik zag en wist. Ook niet leuke en fijne dingen. De oeroude licht boeken met kosmische wetten werden geopend.

Ik zag ze in het leven, herkende ze door alle schijn en muren heen. Zo leerde ze mij alle wetten. Ik kon ze testen, binnenste buiten.

En steeds werkten ze precies zoals ze moesten. Altijd.

In alle jaren van het vissen tijdperk zijn we gaan leven vanuit onze ratio. Alles werd overdacht en doordacht. Uitkomsten moesten worden afgedwongen en het leven probeerde je naar jouw hand te zetten. Alles om erbij te horen, de wereld te kunnen laten zien dat je het goed doet. In alles moest de overtreffende trap. Meer, beter, groter, mooier, sneller, rijker, sterker, duurder,…

In dit proces schoven we oude wijsheid aan de kant. Landbouw liet de eeuwenoude levenswijsheid van de cycli van het leven los en begon met manipulatie van de grond om meer en sneller gewassen te kunnen verbouwen.
Ook de boeren moesten in deze ratrace mee. Koeien moesten sneller groeien en de middelen kwamen hiervoor beschikbaar. Zo manipuleerde we alles voor ons rupsje nooit genoeg gevoel.

In dit hele proces hebben we de verbinding met de hartslag van het leven en de eigen wezenkern van de mens verbroken.

En daarmee ook haar oer vertrouwen in het leven en de eenheid.

De kosmische wetten van het leven (en de kosmos) geven je dezelfde vertrouwen als dat je kan hebben dat jouw boodschappen in de super markt liggen. Zoals je vertrouwen hebt dat het morgen weer morgen wordt. Zonder te bevestiging en garanties.

Ze hebben mij door moeilijke stormen heen geloodst. Richting gegeven en gedragen. Mij dan weer zachtjes op een warm strand neergelegd voor een nieuw stukje in mijn leven.

De kosmische wetten en de oude levenswijsheid zijn als een magische bril. Je kan dingen zien die andere niet kunnen zien. Ze veranderen jouw manier van kijken.

De wind draagt de informatie al een tijdje bij zich. Ze heeft zich al verweven met mijn archieven en de kristalwezens.

Want als je gaat doen waar je hart ligt, ontvouwt er een nieuwe wereld, een nieuwe kracht en een nieuwe energie. Dat is wat ik jou, bijzonder lief mens, zo gun.

Omdat je een voorloper bent, zoekende in een bos zonder richting.

Omdat je een vernieuwer bent en een lichtje waar deze hele transformatie tijd momenteel op rust.

Omdat jij het wiel lijkt te moeten uitvinden, wat eigenlijk je herinneringen zijn. Omdat je een dwarsligger moet zijn, terwijl dat in het verleden nu juist de reden is voor het gebrek aan (zelf)vertrouwen.

Iedere inzichtsessie lees ik de kosmische wetten, de levenswijsheid die bij dat bijzondere mens werkzaam zijn. Ze steken lichtjes aan in de ogen, geven een hernieuwde hoop, opluchting en richting.

De kristalwezens zijn duidelijk. We gaan de archieven openen. De oude boeken weer van de plank halen en deze oude, verstopte wijsheid met jou delen.

Na de Magie van Edelstenen en kristallen, komt er een cursus Magie van oude wijsheid en kosmische wetmatigheden.

We duiken tussen de sluiers door de sterrenmagie in. Om jezelf weer te ontmoeten.

Zo ga ik doen waar mijn hart ligt. Bij jou het zaadje van vertrouwen vullen met de magie van overvloed.

Voel je de magie al een beetje kriebelen?

Laat het weten in een reactie onder deze post en maak kans op een persoonlijke dosis magie en sterrenstof in jouw mailbox.

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: