Blog Carina Lucassen

Er viel mij deze week ineens iets op. 

Deze week waren mocht ik veel mooie inzichtsessies doen. Ik vind ze heerlijk, omdat ze altijd weer richting geven, mensen aanzetten, nieuwe energie en vertrouwen geven. Dan ben ik in mijn element. Echter deze week was er een duidelijke rode draad in alle gesprekken. Het was voor mij een zogeheten ‘aha’ momentje.

Niet zo lang geleden nog, werd overal geroepen dat het leven een blanco pagina is en jij ervan kan maken wat je maar wilt. Bedenk het, visualiseer het en voel het. Het maakte niet uit wat je zou bedenken, als je maar overtuigd was dat het er kwam dan zou het gebeuren. Boeken vol zijn er over geschreven en de sky zou de limit zijn. Jouw leven een blanco pagina en het zou vallen en staan bij wat jij ervan maakt. Verzin, verlang, bedenk en wens. Dan komt het.

De meeste mensen bedachten vooral veel materiele zaken. Huizen, auto’s, banen met een riant salaris, luxe en meer. Er werd driftig geknipt en geplakt op moodboards en gevisualiseerd. Toen zei ik al dat dit niet het volledige verhaal is. Wij zijn tenslotte een onderdeel van een immens grote en vernuftige eenheid. Niets, maar dan ook niets, staat op zichzelf, dus ook jouw leven niet. 

Jouw ziel is niet op aarde gekomen om ‘het maar uit te zoeken’. Ze heeft een doel en dat is bepaalde ervaringen rijker te worden.

Situaties uitdiepen, meemaken en op die manier wijsheid vergaren. Niets is toevallig in dit leven. Het universum maakt geen foutjes.

De angst voor het maken van verkeerde keuzes legde toen mensen lam. Want als je een blanco leven moet maken en het ligt volledig in jouw handen,.. dan is dat best een verantwoordelijkheid. Als de gewenste dromen niet uitkwamen (de meeste bestonden uit ‘uitkomsten’ als geld, auto, huis ed en kwamen voort uit het hoofd) dan werden mensen onzeker. Deed je iets niet goed? Verdiende je het niet? 

Heel langzaam doofde de hele hype van de ‘secret’. Want zo effectief was het toch niet..

Deze week kwam het bij binnen dat de energie compleet de andere kant is opgeslagen.

Mensen leggen de verantwoordelijkheid over hun leven, geluk en zijn volledig bij het universum. Je wacht tot het universum ze duidelijk maakt wat je moet doen. Wat de opdracht is. En zolang dat niet kristal helder is, wacht je af. Stel je voor dat je tijd en energie verspilt aan iets dat niet jouw opdracht is?

Daarmee leg je het allemaal buiten jezelf. Maar, lief mooi mens, het zit in jou. 

Wees niet bang, het is niet dom. Ik ben ook wel eens in die valkuil gestapt. Die mij vervolgens veel te ongeduldig maakte om eea verder af te wachten. Ik hou van initiatief nemen, stappen zetten, keuzes maken.

Mijn grootste cadeau is dat ik altijd een soort van overzicht heb. Een enorm sterk analytisch vermogen dat eenheid, structuur en lijnen ziet. Verder kan kijken dan slechts het nu. Hoe het exact werkt kan ik niet uitleggen. Wel dat als dit systeem in werking komt, ik volledig in mijn element ben. Dan kan ik verbinden, een motor zijn, kracht delen, inspireren en meer.

Balans

Dit jaar is het jaar van balans. En dus ook balans tussen de blanco pagina en een volledig ingevulde missie. 

Zie het als een soort vragenlijst of opdrachten lijst met grote stukken blanco ertussen. Zo kan je de rode draad die bij het plan hoort in dit leven oppakken en zelf invullen volgens jou passie, verlangens en wie jij in jouw ware kern bent.

Als jij andere mensen blij wilt maken, als dat jouw passie is, maakt het niet uit of je bloemist wordt, patissier of coach. Dat zijn de blanco in te vullen delen. 

Op dit moment is er maar 1 collectieve opdracht voor de mens. En ze is super simpel, maar nog een heel proces voor de mens om haar uit te voeren.

Leven van binnen naar buiten.

Authentiek, eigen, zijn wie je bent. Zonder dat je je verstopt, aanpast, andermans leven leeft, of iets wat daarop lijkt. 

Alles, maar dan ook alles, in het universum spant zich samen jou uit te dagen de beste versie van jezelf te zijn. En dat ben je als je jezelf niet verloochend, wegcijfert, straft, negeert, dwingt, of afknijpt. De beste versie van jezelf ben je als je jouw keuzes maakt, de dingen op jouw manier doet, kleed, eet, denkt of doet wat jij wilt. Gewoon vrij van angst voor de verwachtingen en meningen van anderen. 

Als jij de blanco delen jezelf toe-eigent. Own it. Ze zijn van jou en alleen maar van jou.  

Is jouw opdracht in dit leven zo simpel? Voor dit moment wel. Want daarmee inspireer je anderen het ook te doen en ontvouwt zich vanzelf de volgende stap. Precies waar jij in je element bent, straalt, kracht hebt en kan denken: f*** it. Ik leef mijn eigen leven.

Mijn advies? Geef de verantwoordelijkheid niet aan een ander of de kosmos. Hou het bij jezelf. Maak een mindmap van alle dingen die je zo graag doet. Ga dan een stapje dieper (ik hou daarvan) en stel je de vraag waarom dit jou zo vervult. Wat is dat?

Dan kom je bij de basis van jouw passie. Bij de rode draad en maakt het niet uit waar je die mee bekleed. Zolang je de rode draad maar knal, fel, fluoriserend rood houdt.Leef, lief mens.

Leef dit leven. To the fullest. Zó is het bedoelt. Dàt is de opdracht.

Ps, wil je ook veerkracht en vertrouwen? Doe dan mee met mijn cursus Leven vanuit oude wijsheid, zachtheid en vertrouwen. Ze start 1 september as en dan laat ik het je allemaal zien, tot vertrouwen zich ook in jouw wortels heeft genesteld. 

Hoe voelt deze energie voor jou? Deel het in de reacties onder deze post en misschien hebben de kristalwezens voor jou wel een persoonlijke forecast sterrenstof in jouw mailbox!

Wil je de rimpel in de energie groter maken? Deel dan dit blog met de mensen waarvan jij voelt dat zij een snufje sterrenstof kunnen gebruiken.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: