Ze zijn niet altijd rozengeur en maneschijn, die veranderingen.

Ze zijn regelmatig een uitdaging, gevuld met een belofte van vooruitgang die je wel weet maar op dat moment nog even niet zo voelt. 

Veranderingen die al maanden in de lucht hingen moeten het eind van de vakantie hebben afgewacht. Mijn wolk hield de vakantie planning aan en nu gaat het gas erop. Niets geleidelijkheid, gewoon meteen een volle hap uit de zure appel. Er is weer een mijlpaal, een soort ijkpunt in ons leven. Een nieuwe fase, vol mooie beloften, nieuwe magie en mogelijkheden, maar die ook even slikken is.

Het is stil in huis. Voor het eerst in jaren, dwaal ik alleen door het huis. 

De theepot staat nog op de plank. Te groot voor mij alleen.

Ruim 19 jaar geleden, lag ze met een enorme bos krullen in mijn armen. Er was geen tijd mij af te vragen van wie ze die krullen kon hebben. De eerste seconde dat ze daar was, kwam ze met een tsunami van liefde. God, ik had nooit verwacht en geweten dat je zóveel van iemand kon houden. Zo diep, zo intens, zo verbonden. Onvoorwaardelijk.

Haar weg was hobbelig. Liefde was helemaal niet vanzelfsprekend in haar leven. Ze was anders en ondanks dat ik haar zo zag vechten en zwoegen om te voldoen aan de maatschappelijke normen die zo hard werden gesteld, leek liefde iets te zijn dat van vele voorwaarden afhankelijk was.

Liefde was kostbaar en afwijzing is gratis te geef. 

In haar leven heb ik gezien hoe persoonlijke normen en waarden, pijn en verborgen agenda’s op haar werden geprojecteerd. Die waren genoeg reden om niet verder te kijken, dieper door de vooroordelen heen naar wie zij echt is: een geweldige, dappere, lieve ziel met verschrikkelijk veel wijsheid, maar door haar eigenschap de wereld anders ervaart en ziet.

Ze is haar dromen aan het najagen en ik maak een diepe buiging van respect voor haar. Daar waar veel mensen een oordeel hadden over haar anders zijn, bleef zij staan. Vechtend voor haar eigen plekje in deze harde maatschappij. Op eigen kracht, met vallen en opstaan.

Zij is mijn muze. De reden dat ik mijn ‘eigen wijze’ deel bij mensen die zich anders voelen, die de wind niet mee hebben en ook vechten voor hun eigen plekje. 

Het is deze ‘eigen wijze’ die ook voor haar een fundament is in haar bestaan. Zij is mijn muze in mijn drive de kieren in onze samenleving op te willen rekken zodat zij makkelijker op een eigen plek kunnen staan. Mogen zijn en mensen verder kijken dan de ‘oude normen’ en hun neus lang is.

Met het respect dat ze verdienen, want gunst wat een werk verzetten zij in een wereld die ze het liefst in de kantlijn zet als ‘kapot’ product.

Mijn dappere, mooie dochter jaagt haar droom na. Wat onzeker, maar erg vastberaden.
Haar stap in weer een nieuwe fase in haar leven, is de start van veel veranderingen die in de staart van dit bijzondere jaar zitten. 

Ondanks dat ik haar erg mis, voel ik mij intens dankbaar dat ik naast haar mag lopen. En dat ik mag zien hoe zij met al haar doorzettingsvermogen in het diepe springt van haar droom.

Niet afwachtend op het juiste moment, niet twijfelend en wachtend op meer zekerheid. Maar de kans pakkend als het zich voordoet, het toe eigenen en naar zich toe halen.

Als je iets dieper door de buitenkant heen durft te kijken is zij een krachtig voorbeeld waar ik intens trots op ben. 


Mijn liefde voor haar is onvoorwaardelijk, in onmetelijke omvang en gratis. 

Dat zouden meer mensen zo mogen doen.

Samen luiden we een periode in met nog veel meer veranderingen. Een start naar weer een nieuwe fase in ons leven. Onze dromen najagend en realiserend. Precies waar de energie van deze tijd voor staat. 

Beginnen de tekenen van verandering ook in jouw leven zichtbaar te worden? Voel je ze al aangekondigd in de wind? Ik ben heel benieuwd hoe de energie stroomt in jouw leven.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

close

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: