Voor dit blog ben ik even op de bank gekropen met een kop thee en een deken.

Gisteren was de diploma-uitreiking van mijn zoon. Niet echt iets heel bijzonders zou je denken. Maar dat was het wel. Het was mega bijzonder. Ik mocht dieper kijken, naar een andere energie.

Onder de gewelven van een eeuwen oud groot vrouwenklooster zaten wij. De ruimte die nog alle sfeer en energie ademt uit een oude tijd. 

Daar in een aula zat een groep mannen met hun familie of gezin, waaronder mijn zoon. Sommige jong en anderen ouder. Ze raakten mij diep. Iets in hun energie raakte mijn wezen in mij. Ze was de energie van de toekomst, puur, krachtig, kwestbaar, dankbaar en op een manier bijzonder die geen woorden kent. 

De energie van het waterman tijdperk waar wij zo naar verlangen, dragen deze oude wijze zielen met zich mee. 

Een plek zoekend in onze maatschappij, die zich geen raad weet met mensen die zo anders zijn. 

Want ze passen en kunnen niet in de hokjes, hoe graag ze ook willen. Hoe hard ze ook proberen, ze kunnen het niet. De oordelen en de invulling van anderen gaven hun een plek aan de kantlijn van het leven. Om te mogen toekijken naar dingen die zij ook wilden. Een leven, werk en meedoen. Een toekomst en vertrouwen. 

Maar ze voldoen niet aan de zogenaamde normen en waarden. Zij ervaren onze wereld waarin wij leven anders, hun brein werkt anders. Niet slechter, alleen maar anders.

Meningen als: ze moeten het maar leren, ze moeten het maar kunnen en doen ze dat niet dan willen ze gewoon niet, dan doen ze niet genoeg hun best. Ingevuld door mensen die er geen verstand van hebben en niet verder kijken dan hun hokje groot is.

Daar, in die aula, was een groep mannen die hun diploma ontving. Een voor een werd iets over hen verteld. Hun drive, hun opofferingen, hun inzet, hun slimheid, loyaliteit en commitment. Hun humor, hun groei en hun vriendschap. Maar vooral hun talenten, genialiteit en skills. 


Deze groep kregen een kans omdat iemand niet vanuit hokjes keek maar door de lagen heen naar hun kern, hun wezen. Zij grepen deze kans met dankbaarheid en commitment aan. Als een laatste kans om mee te kunnen doen in een maatschappij. 

Zij zijn dankbaar voor een kans die voor anderen vanzelfsprekend is. 

Slechts omdat ze anders zijn. Ze hadden er de wereld voor over, voor wat iemand anders voor lief neemt. Ze reisden dagelijks uren om deze zware opleiding te mogen doen. Gaven hun spaargeld op, klommen uit hun veilige wereld en stelden zich open. Van het ene op het andere moment vroegen ze het uiterste van zichzelf.  Zonder klagen en gezeur, maar vol vastberadenheid en besef van een kans. Menigeen zonder autisme zou het niet hebben gekund of er voor over hebben gehad.  

Het raakte mij, alle verhalen. Hun buitenkant zou het niet verraden wat een geweldige mooie, wijze mensen zij werkelijk zijn. 

Zij zijn een voorbeeld van de waterman energie.

Geen van deze mensen vond zich beter dan de ander of gaf een oordeel op uiterlijk of ander “normaal”. Zij zagen de mooie, goede dingen in elkaar. De kennis, wijsheid, humor, hulp en ziel.

Deze oude zielen zijn ware voorlopers van verandering. Zij kunnen niet buigen of aanpassen omdat hun aardse systeem het niet toelaat. Zij namen deze zware opdracht in ontvangst voor jou en mij.  Als een ijsbreker zullen zij de oude (vissen) patronen en denkwijze openbreken. Met hun kwetsbaarheid en eigen wijze. 

Zij zijn de uitvinders van de nieuwe tijd. 

Ik zat daar zo trots. Ik kan niet trotser zijn. Mijn zoon stond daar, tegen alle angst voorspellingen van de omgeving in. Tegen alle oordelen over ons in. Hij is samen met de groep een bewijs van het ongelijk. Omdat ik niet toegeef aan angst en hem zag.

Daar in die aula gebeurde iets bijzonders. Achter de sluiers vond een ander, heilig ritueel plaats als belofte voor de nieuwe wereld die komen gaat. Zonder dat jij het op het eerste gezicht door hebt is zij al sterk gaande op onverwachte plekken als dit.

Nu is de dringende vraag van de kosmos aan jou: besluit vandaag te stoppen met oordelen en verhalen maken en probeer een laagje dieper te kijken naar de nieuwe energie die eronder schuilgaat.

Beginnen de tekenen van verandering ook in jouw leven zichtbaar te worden? Voel je ze al aangekondigd in de wind? Ik ben heel benieuwd hoe de energie stroomt in jouw leven.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: