Ze worden gevreesd, ontweken en vaak zo makkelijk uitgesproken. Ze zijn veelal een rem op een vrijheid van mogen zijn, leven met volle potentie. Oordelen. 

Oordelen zijn natuurlijk niet altijd per definitie negatief. Een compliment is ook een soort van oordeel en voelt heel anders. 

De afgelopen tijd kwam ik ook een paar keer in aanraking met ‘oordelen’. Niet dat deze oordelen mij veel doen, maar wat mij opviel is dat ze veelal gebaseerd zijn op aannames. De mens denkt met een enkele blik al voldoende informatie te hebben over hoe de vork in de steel zit, wat er is gebeurd of gaande is en of de reden waarom iets zo is. 

Zonder ook maar een vraag te hebben gesteld weten ze het zeker. 

Aan de aannames worden dan conclusies, emoties en gedrag gehangen. Iemand krijgt even de waarheid te horen, afkeuring en zelfs een soort van wraak. 

Alles zonder ook maar zeker te weten of dat wat je denkt klopt.

Die mensen zijn ineens even een expert die overal verstand van hebben. 

Mijn ervaring is dat achter veel dingen een ander verhaal zit als dat je op het eerste gezicht verwacht. Er is maar 1 persoon die alle feiten kent en dat is de persoon zelf. Diegene weet waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt, acties zijn gedaan of situaties zijn ontstaan. 

Om de oordelen de wereld uit te helpen, moet je aan de slag met de aannames. De verhalen die je maakt in jouw hoofd. Ze zijn verzonnen, omdat je denkt dat het zo is. Omdat er iets gebeurt dat jou raakt wat je niet leuk vindt. Oude normen en waarden (die veelal gebaseerd op status, aanzien en imago) mogen meegroeien en veranderen in de ontwikkelingen van deze tijd. Ze zijn geen graadmeter meer of iemand ‘het goed doet’ of niet.

Laten we op meerdere manieren een rimpel veroorzaken in de grote shift.

Niet door slechts te willen vertoeven in de zoveelste dimensie, maar door eens oprechte interesse in elkaar te hebben. 

Race en sjees, veel streepjes en weinig schrijven.

Suf, want dan wordt mijn wolk iets strenger. Ik moest echt even gewoon thuisblijven en schrijven. Dus na een eigen positie

Voor je een verhaal hebt over iets of iemand eerst eens een vraag te stellen.

Het helpt om ver weg te blijven van aannames. En dan, als je alles hebt gevraagd en overal antwoord op hebt gekregen, is een oordeel nog steeds niet nodig. 

Ieder mens loopt zijn of haar eigen pad, met diens lessen, uitdagingen en kansen tot groei. Iedereen met een unieke zielsopdracht en een eigen verantwoordelijkheid. Iedereen met zijn of haar eigen kruisje. 

In een tijd waarin we naar een wereld verschuiven waarin liefde centraal komt te staan, hebben oordelen en aannames geen plek. Wel omkijken naar elkaar, empathie en saamhorigheid. 

Daarin kan jij een groot aandeel hebben, door je telkens weer de vraag te stellen: ’weet ik dit zeker? 100% zeker, of denk ik dit?

Want, lieve mensen, niets is wat het lijkt. 

Zie de ander voor wie hij of zij werkelijk is, zie wat de ander werkelijk doet en waarom. Dan maken we de wereld allemaal een heel stuk liefdevoller en mooier.

Ps, wil jij ook veerkracht en vertrouwen? Doe dan mee met mijn cursus Leven vanuit oude wijsheid, zachtheid en vertrouwen. Ze start 11 september as en dan laat ik het je allemaal zien, tot vertrouwen zich ook in jouw wortels heeft genesteld. 

Hoe voelt deze energie voor jou? Deel het in de reacties onder deze post en misschien hebben de kristalwezens voor jou wel een persoonlijke forecast sterrenstof in jouw mailbox!

Wil je de rimpel in de energie groter maken? Deel dan dit blog met de mensen waarvan jij voelt dat zij een snufje sterrenstof kunnen gebruiken.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

close

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: