De periode van loslaten is volop aangebroken. 

Terwijl ik dit schrijf zit ik achter in de tuin. De zon voelt heerlijk en de wind is speels. Alsof ze plagend steeds aan de bomen en struiken wiebelt om te kijken wat ze al willen meegeven aan de wind. Welk blad is klaar om los te laten en welke zitten nog te stevig vast? Iedere keer opnieuw is er een nieuwe kietel alsof ze wil zeggen: kom maar, geef maar hier.

De afgelopen weken hebben meerdere mensen in mijn omgeving het leven losgelaten. Sommigen moe gestreden, anderen zonder waarschuwing en nog midden in het leven staand. 

Het zet weer kracht bij wat ik altijd al met mijn klanten deel: Wie zegt dat je morgen wakker wordt? Wie of wat geeft je de zekerheid dat je morgen jouw ogen weer open doet? 

Iedere ochtend, als ik dan weer eens stipt om 7 uur wakker wordt, ben ik dankbaar voor de nieuwe dag die ik mag meemaken. Ze is niet vanzelfsprekend. Ze was niet gegarandeerd, maar gegeven. Hoe ga ik haar invullen en gebruiken? Vol angst, twijfel en uitstelgedrag? Of vol stappen, keuzes en vertrouwen?

Het afgelopen jaar was een turbulent jaar. 

Ze is nog niet afgelopen, maar nu al is alle groei en verandering zo duidelijk zichtbaar. Als een dag en een nacht. De verandering zet verder door, want het voelt als een grote bus die zacht uitrollend naar de stopstreep rolt. Zonder hardop gas te geven, zonder richtingaanwijzer. Pas bij de stopstreep, na stilstand, kunnen we het kruispunt pas overzien. Zie je wat er om de hoek, uit het zicht, op je wacht.

Het is een level dieper. Als een upgrade van jouw bus, die wel verder rijdt op jouw eigen lijn. 

De rode draad is mij al jaren duidelijk. Mijn passie ligt bij mensen helpen, ze vertrouwen geven dat ze mee mogen en kunnen doen. Dat ze niet in de kantlijn hoeven te staan om wat voor reden dan ook. Ik pulk in de kieren van onze zogenaamde ‘normaal’ normen, om te laten zien dat wat ‘normaal’ is slechts een perceptie is. Er bestaat geen ‘normaal’. Dat is wat wij mensen ervan hebben gemaakt. 

Als mens en als ziel willen we groeien in dit leven. Wijsheid vergaren. Wijsheid ontstaat uit ervaringen die je meemaakt en door- of beleeft. In mijn leven woont veel wijsheid. 

Ze groeide weeldig in de bermen langs mijn pad en tussen de tegels waar ik op stapte. Soms voelde het als een voor en een na. Alsof ik 2 levens had. Een voordat mijn kinderen werden geboren en erna. 

Dit jaar was een jaar van …. Ja, wat eigenlijk? Verandering? Transformatie? Ik zou het niet eens in woorden kunnen vatten. Het leek als een krachtige begeleiding. De energie was duidelijk in wat nog in je leven hoorde en wat niet. Ik heb het meer dan ooit ervaren als een jaar van los laten, en vervellen. 

Ineens voelde ik een duidelijke passie. Iets waar een emotie bij kwam kijken. 

Ze bracht de 2 losse delen van mijn leven bijeen en maakte heel. Als voorbereiding op 2023. 

Het verschil met vorig jaar is dat er voor 2023 nog even geen plannen liggen. Wel zaadjes. Dat er zoveel ruimte ontstaat dat ik de ademhaling van mijn boek kan voelen. 

Durf ik haar aan te gaan? De energie woorden te geven die op papier zullen verschijnen?

En als ik dan om 7 uur mijn ogen opendoe, weet ik het. Vandaag is de dag om dromen na te jagen. 

Beginnen de tekenen van verandering ook in jouw leven zichtbaar te worden? Voel je ze al aangekondigd in de wind? Ik ben heel benieuwd hoe de energie stroomt in jouw leven.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: