Vandaag viel mij oog erop. In een artikel wat ik een beetje scannend las.

Dat je handelen niet gebaseerd mag zijn op ego.

Wat is dat toch met die zogenaamde afkeer van ego?

En dan heb ik het niet over doorgeslagen ego van mensen die zichzelf beter vinden dan anderen en zich daarmee alles permitteren. Dat soort mensen kan ik ook niet tegen.

Maar gewoon ego. Jan modaal ego. Menselijk ego.

Nog steeds lees ik hier en daar negatieve berichten over ego. Je moet er niet naar luisteren, het negeren, liefst langzaam om zeep helpen.

Een paar jaar geleden riep ik al: ego kan je niet verbannen, sussen of compleet negeren.

Dat is ook helemaal niet goed! Laat je niet verleiden tot deze hopeloze actie. Het zal je niet lukken.

Er zijn een paar geheimpjes over het Ego. 

De eerste is: je zit aan haar vast. 

In de wereld van dualiteit kan je zeggen dat je slechts te maken wilt hebben met jouw deugden. Maar helaas kan het een niet zonder het ander. Je wilt heel erg graag naar buiten gericht zijn, op de behoeftes van anderen. Ego vraagt je ook te kijken naar jezelf. Laat daar nu precies de angel zitten. 

Oog hebben voor jezelf, jezelf liefhebben, beschermen en self-care zijn dingen die de meeste mensen van deze tijd erg lastig vinden. Jij zet de ander voorop. Jezelf onderaan het lijstje. 

Je kan hard zijn voor jezelf en zeker niet vergevingsgezin. De lat ligt voor jezelf altijd vele malen hoger dan die voor anderen. Dat is omdat we mede veel met ons hoofd in de wolken lopen. Afgestemd op de kosmos en vergeten te aarden. 

Gezonde ego brengt balans

Ego energie zit in de onderste chakra’s. Dus geen ego brengt je uit balans. Naast dus dat het niet kan, geen ego hebben.

Je gelooft het niet, maar ze is ook nodig en gezond.

Mits met mate. Alles waar ‘te’ voor staat is nooit goed. Behalve bij tequila zegt mijn man altijd.

Ego zet je met je voeten op de grond. Geeft je kracht, zelfvertrouwen en laat je uit je hoofd komen (nadenken) en brengt je in actie. 

Ja, ze zet jou eigen zijn iets meer centraal. Wat geheel geen kwaad kan als je weet dat je nu nog onder op een lijstje bungelt en twijfelachtig, met een enorme dosis schuldgevoel jezelf voorzichtig iets naar boven schuift. Jouw ego helpt je jouw eigen grenzen trekken en beschermen. Je rust pakken als dat nodig is. Want je kan anderen slechts vanuit jouw eigen overvloed helpen. Misschien wil je jouw ego verbannen omdat het makkelijker is jezelf weg te cijferen als jezelf centraal te zetten?

Dus je mag op ego gebaseerd handelen. Dat zou betekenen dat jij gewoon durft te zijn wie jij bent, je eigen plek inneemt en vertrouwen hebt in wat jij een ander kan bieden. In jouw kennis, wijsheid en skills. Het betekent dat je dan niet verzand in nadenken, twijfelen, analyseren en wachten op de juiste bevestiging uit de kosmos, maar actie verbindt aan ingevingen. Je vooruit beweegt richting dromen die je wilt verwezenlijken. 

Dat is ego energie. Geaarde, krachtige mannelijke energie. Wat pure magie wordt als zij jouw vrouwelijke, intuïtieve, verbonden hart energie ontmoet. 

Omarm jouw eigen ego. Zij is niet een doorgeslagen, arrogante, niets ontziende energie. Dat ben jij niet. Dat zit niet in jou. Jouw ego brengt jou weer in balans. Ze zet jou weer even in het midden van jouw eigen universum. Laat je verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen leven. Met jouw typerende zorgzame zachtheid.

Stof haar eens af, dat ego van jou. Nodig haar uit aan tafel voor een kop thee en een goed gesprek. Misschien moet je toegeven dat je haar hebt gemist. 

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: