Het was Blue Monday maar voor mij voelde het helemaal niet zo. 

Ik stond er zelf van te kijken. Overal berichten van depressiviteit en narigheid. Maar ik was mij pas later op de dag bewust dat het deze maandag was. Ik had mijn schouders onder de week gezet en was lekker bezig. 

Zo kwam weer eens het inzicht dat hoe je kijkt en denkt is bepalend voor hoe je je voelt. Natuurlijk ligt het niet altijd zo ongenuanceerd. Sommige kwalen kunnen een goede aanslag doen op hoe je je voelt, ook al denk je nog zo positief.

Waar het vooral om gaat is het positief denken dat niet slechts een laagje is van de buitenkant, omdat het moet en goed is om te doen. Maar dat je het voelt in jouw vezels. Diep in jezelf. Als een overtuiging. 

Mijn overtuiging was maandag dat het best een lekkere dag was!

Deze week was wel rommelig. Als een onrustige beek met diverse plotselinge versnellingen. De controle houden heeft dan geen enkele zin. Spreidt je armen en ga drijven. Drijf mee.

Dat is wat ik deed. Wat af kwam, kwam af, wat niet af kwam schoof ik door naar de volgende dag. Telkens weer stilstaan en bewust genieten van wat er was, zonder maar steeds te kijken naar wat er niet was.

Donderdag was ik jarig. Ook daar was de gedachtekracht van toepassing. Je zou kunnen denken aan de 60 die je gaat naderen. De ouderdom die al meer zichtbaar en voelbaar begint te worden. Echter ik was vooral dankbaar en blij weer een streepje op mijn balk te mogen zetten. Weer een jaar geleefd. Ik heb genoeg mensen mee gemaakt dit afgelopen jaar die mijn leeftijd niet hebben gehaald. Dus ben ik dankbaar dat ik het afgelopen jaar van mijn kinderen en lief heb mogen genieten. Ik verheug mij op het komend jaar en laat de 60 nog maar even voor wat het is: een paar jaar verder.

Ongemerkt kan je focus liggen op alles wat je wilt, zonder stil te staan bij alles wat er al en wel is. 

Veel inzichtsessies deze week gingen over waarom dat waar die persoon naar verlangde er nog niet was. Hoe het zo snel mogelijk aangetrokken kon worden en wat hun ‘wolk’ daarover te zeggen had.

Maar hierdoor vlieg je voorbij het nu. Is er een tussentijd, ga er dan eens met een andere gedachte in staan. Want ze is er niet voor niets. Zit je tussen 2 banen of loopt jouw praktijk nog niet storm? Geniet dan nog heel even van de rust en de dingen die je nu nog kan doen die als je hard moet werken niet meer mogelijk zijn. Kies bewust om eens lekker te koken of om naar het strand of bos te rijden om daar eens lang te wandelen. Nu kan het nog.

Zo denk je anders als dat je in paniek schiet waarom iets nog niet is zoals je nu zou willen. 
En zeg nou eerlijk, zou het nu ook echt in je leven passen? De meeste antwoorden waren deze week, nee, het zou nu even niet lukken. 

Precies dat weet jouw wolk ook. 

Dus blijf in beweging jouw droom najagen. Bouwen aan wat je wilt bereiken. Terwijl je ondertussen geniet van de tijd die er nu is.

Het zijn allemaal gedachten. 

Beginnen de tekenen van verandering ook in jouw leven zichtbaar te worden? Voel je ze al aangekondigd in de wind? Ik ben heel benieuwd hoe de energie stroomt in jouw leven.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

close

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: