tijgeroog Carina Lucassen
golden healer

Soms krijg ik iets te zien dat mijn kristallen hart diep raakt.

Hele mooie dingen, maar soms ook die pijn doen.

Een hele lieve klant stuurde mij een foto van een gemaakt grid (raster), met in het midden een mooie hematoide kwarts punt. Het was een krachtig, mooi raster, helemaal niets mis mee.

Wat was er dan dat mijn Kristal tolk hart zo raakte?

Ze schreef mij vol trots over de verschillende stenen en kristallen in haar grid.  

Somde alle namen op waaronder die van haar punt, een Agnetiet/fire Azeztuliet. Een de trillingen en frequenties verhogend kristal.

Ondertussen zag ik een gedempt kristalwezen en een kristal dat een compleet andere werking en kracht heeft.

Mijn diepe liefde voor kristallen en de kristalwezens, de heldere verbinding met hen, is voor mij een gave die ik koester met heel mijn hart. Je mag gerust weten dat ik dit blog meerdere keren heb herschreven en schrijf, mijn woorden weeg en zoek. Toch wil ik het graag met je delen, waarom mijn hart is geraakt.

Laat ik beginnen met eerst iets uit te leggen over de werking van kristallen.

Kristallen vormen zich zoals je weet in de aarde.

Hun kracht en werking krijgen ze door de mineralen waar ze, onder verschillende temperaturen uit ontstaan en door de energie die zich bevindt op die plek in de aarde.

Niet overal op aarde vormen kristallen. Bepaalde steensoorten en kristalsoorten worden slechts op bepaalde plekken in de wereld gevonden. Nergens anders.

De oorspronkelijke taak van kristallen is balans brengen in het energieveld dat zich om de aarde bevindt.

Daar waar de energie in de aarde erg actief is, zal je vooral dempende stenen en kristallen vinden. Daar waar de energie die de aarde uitstraalt heel dempend en kalmerend is, worden juist de activerende stenen gevonden.

Zo brengen en houden zij het energieveld om de aarde in balans.

Nu zijn wij overgegaan van een vissen- naar een waterman tijdperk. De tijd van materialisme, imago, geld en macht zal moeten kantelen naar een energie van eenheid, authenticiteit, eerlijkheid, gelijkwaardigheid, en saamhorigheid.

Dit nieuwe tijdperk is pas begonnen en we hebben nog even te gaan voordat deze nieuwe energie in de meerderheid is gekomen. Oude normen en waarden brokkelen af, oude systemen beginnen al te haperen en oude overtuigingen worden beetje bij beetje achterhaald. Echter we zijn er nog lang niet.

De nieuwe energie doet haar werk, de aarde verhoogt haar trilling en mensen beginnen op zoek te gaan naar wie ze in hun wezenkern zijn.

Alles is momenteel uit balans om een nieuwe balans te gaan vinden. Een die past bij de nieuwe energie en tijd.

Toen mijn liefde voor kristallen begon was het helemaal geen normaal iets om ze te hebben en met ze te werken. Mijn eerste webshop was zelfs nog beschreven als iets wat niet echt gewoon was. Tegenwoordig staan kristallen in veel magazines en zijn de kristallen winkels en webshops als paddenstoelen uit de lucht geschoten.

Zie je de rode draad? Hoe alles met elkaar samenwerkt?

Kristallen zijn boven de aarde gekomen om de mens te helpen in deze tijd een nieuwe balans te vinden. Dat wat ze al miljoenen jaren voor de aarde doen, doen ze nu ook voor de individuele mens.

Omdat de mens een belangrijk onderdeel is in het proces van de aarde en haar eigen bestaansrecht toch wel op het spel begint te staan, als we de oude manieren van leven en zijn op de oude wijze voort blijven zetten.

Is het je wel eens opgevallen dat als een kristal jou ‘roept’ of een grote aantrekkingskracht heeft, ze precies is wat je op dit moment nodig hebt?

Zij vult jou aan daar waar jij een tekort of een te veel van hebt. Precies,.. balans.

Vanuit balans ben jij namelijk in je volste potentie. Heb je van alles even veel en ben je op je best en krachtigst.

Meestal koop je een kristal op basis van de werking en kracht die erbij staat. Stel je eens voor dat je een kristal koopt dat een werking krijgt die ze niet heeft? Ze vult je aan op iets anders als dat je nodig hebt en draagt daarbij een niet pure energie. Zo brengt ze je nog verder uit balans. Met frustratie en veel onnodige inspanning bij jou als gevolg.

Een beloofde kracht en werking die er niet is, doet niets.

Doorgaans reken je dat jezelf aan. Jij bent niet klaar, je doet het niet goed, het is niet jouw tijd, je snapt het niet en verzin nog maar iets.

Misschien ga je met nog meer twijfel verder zoeken, verdrietig en vol onbegrip waarom het jou maar niet lukt om beter in je vel te komen of te manifesteren.

Agnetiet en Azeztuliet zijn verzonnen namen. Agnetiet is een verzonnen naam voor Hematoide kwarts. Het is Bergkristal met Hematiet. Een ijzerhoudend mineraal die delen van het kristal rood kleurt. Ze heeft een krachtig helend vermogen, net als haar zusje de golden healer, wat Bergkristal met limoniet is.

Iets minder groots als de mega trillende frequenties, maar de nuchtere werkelijkheid.

Azeztuliet bestaat niet. Het is gouden commerciële greep van een Amerikaanse mijn eigenaar die met een enorme berg, slecht verkopende melkkwarts in zijn maag zat. Hij verzon er een naam bij en een mooie werking. Vergeet even vooral niet de ‘bijzondere’ prijs. Zo kon hij de mindere kwaliteit melkkwarts verkopen voor goud geld.

Kwarts wordt ook wel bergkristal genoemd.

Als je zelf googelt zal je ook zien dat je heel veel verschillende variaties tegenkomt die geen verbinding met elkaar lijken te hebben.

De kracht en werking van een kristal en haar wezen komt uit haarzelf. Niet uit het verhaal.

Het staat haaks op de huidige energie en de intenties van de mensen die ze kopen. Je wilt tenslotte een wereld die bestaat uit puurheid, eerlijkheid en zuiverheid. Een wereld van licht.

Geverfde, verhitte en gecoate en verzonnen kristallen doen mijn hart bloeden.

Ze zijn door de mens beschadigd en puur niet mooi genoeg bevonden.

Komt dat je niet bekend voor?

ps. de foto is een golden healer (bergkristal met Limoniet) het zusje van de hematoide kwarts. Ik had geen eigen foto meer van deze steen.

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: