tijgeroog Carina Lucassen
blog niet te veel roze Carina Lucassen

Dat is echt tè soft. Iew!

Dat was de reactie op de energie van de Kristalwezen Forecast van week 10.

Die week ging over liefde en vooral over liefde voor jezelf. Iets wat niet altijd even makkelijk is, want voor jezelf ligt de lat hoog, ben je streng en heb je weinig compassie.

Als er dan een week is waarbij de focus ligt op zelfliefde en zorg, dan mag dit zeker niet te veel zijn. Je zou je er nog ongemakkelijk bij gaan voelen!

Je geeft en deelt en zeurt niet als je eigenlijk moe bent, nergens aan toe komt en begint te luisteren naar iedereen vanaf het moment dat je opstaat.

Daar heb je je handen aan vol.

We hebben geleerd dat liefde en roze soft is. Dat maakt je kwetsbaar en te vrouwelijk. Wil je serieus genomen worden, moet je iets stoers hebben, kracht hebben en zeker niet soft zijn.

Terwijl als je heel eerlijk zou zijn, roze misschien best leuk vindt, stoer zijn vermoeiend en altijd krachtig overkomen ook. En zou een beetje me-time helemaal niet verkeerd zijn. Maar ja, waar haal je de tijd vandaan voor die Me-time?

Waar komt de aversie tegen ‘roze’ eigenlijk vandaan?

Misschien herinner je nog mijn andere blog wat doe jij hier op aarde waarin ik al iets uitleg over het ‘vissentijdperk’ waar we net uit komen.

Aan het eind van dit tijdperk is de mannelijke energie wat doorgeslagen. Mannelijke energie uitte zich vooral in dominantie, macht, materialisme, aanzien, stoere houdingen, individualisme, of wel veel ego en IK energie. Ego en IK energie is helemaal niet erg. Je hebt beide nodig voor de balans met de vrouwelijke energie. Anders komt het niet tot daadkracht, wordt grenzen stellen een onmogelijke zaak en zelfliefde of me-time al helemaal.

Jezelf centraal zetten in jouw eigen leven, dus van binnen naar buiten gaan leven is niet ongezond. Het gaat fout als er TE voor staat.

TE weinig roze is het resultaat. Maar daarmee ook te weinig zelfliefde, zelfwaardering, zelfvertrouwen en zelfverbinding.

Wist je dat kwetsbaarheid eigenlijk een verkeerd woord is? Kwetsbaar doet denken dat het snel zou kunnen breken, beschadigen en uiterst goed beschermd moet worden. Maar wist je dat kwetsbaarheid in haar puurste vorm juist enorm krachtig is?

Evenzo lijkt dus dat roze vanuit een overwegend mannelijke vissen energie, soft en stom is. Iets voor watjes. Wil je mee doen dan kleur je stoer blauw.

Maar dat roze, dat moment van zelf zorg, me-time herstelt de verbinding met jezelf. Met jouw zielszaadje in jouw hart.

Het geeft je energie, voedt jouw systeem en herstelt de balans. En daarmee is het een enorme super POWER, oerkracht en mega stoer.

Vanuit zachtheid handelen, met liefde iets maken en delen heeft zoveel meer bezieling en zoveel meer puurheid en kracht, dan alles wat je vanuit force (dwang) doet.

Vergeet ook niet dat als je eigenlijk dat als jouw lichaam en ziel meer behoefte heeft aan roze, terwijl je je groot houdt of het jezelf niet gunt en doet alsof je het niet nodig hebt, je eigenlijk niet naar jezelf luistert. Je draagt een masker, doet je anders voor als dat je van binnen voelt en verliest daarmee ook weer een stukje van de verbinding met jezelf.

Misschien ben je bang dat als je te veel roze toestaat, je verdriet voelt, de eenzaamheid of moeheid. Dat je dan toegeeft en het hek van de dam is, dus schouders eronder en doorgaan.

Lief lief mens, je hebt een gezonde dosis roze nodig in dit leven. Ook jij.

Het is een andere kracht maar vele malen sterker dan die van de Force. Het is pure power die je met 2 benen in jouw eigen leven zet.

Maar je ook omtovert tot een diepe, volle bron waaruit je overvloedig kan delen zonder dat het uit jouw reserves komt. Er komt dan een natuurlijke stroom op gang die ruim genoeg is om moeiteloos uit te delen.

In de nieuwe energie, van het Aquarius tijdperk dat we zijn ingegaan, is roze weer heel normaal. Noodzakelijk zelfs. Want liefde is de basis van alles, liefde voedt, heelt, doet groeien en beschermt. Zij is de bron.

Bereid je maar voor op meer roze energie de komende jaren en meer lessen die je uitdagen tot me-time, opladen, verbinden en voeden van jezelf. Zo heb je namelijk nog meer te delen.

 

Deel jouw reactie en de kans is groot dat jij een heerlijk portie persoonlijk en ondersteunend kristalwezen sterrenstof in je mailbox ontvangt!

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: