Je moet het soms zo vaak horen: ‘Laat het los!’ Diep in je zelf weet je dat het nodig is, maar op de een of andere manier is loslaten helemaal niet zo simpel… 

Waarom dan niet? Wat maakt loslaten zo moeilijk? En waarom zou je eigenlijk moeten loslaten? Laten we de koe bij de hoorns pakken en dan eerst eens kijken waarom ‘loslaten’ zo moeilijk is. Meestal speelt dit in situaties die we moeilijk en onbekend vinden. Er is iets in het hoofd bedacht als uitkomst en dat lijkt ons het beste voor de situatie en onszelf. Vanuit onze natuur is onbekend gekoppeld aan ‘niet veilig’. Terwijl dat uiteraard niet zo hoeft te zijn! Maar je weet niet wat je kunt verwachten en daar komt je hoofd om de hoek. Want wat als de uitkomst nu niet zo goed is als dat jij hebt bedacht? Misschien nog wel erger: slechter is! Dan moet je misschien wel bepaalde acties nemen, of dingen accepteren die je nu makkelijk kunt omzeilen. Dus zit je bovenop wat er gebeurd en moet je alle zeilen bijzetten om de uitkomst voor elkaar te krijgen. Ondertussen ervaar je bergen stress en zorgen. Ontspannen is er helemaal niet meer bij, want situaties die je niet kunt loslaten vragen nu eenmaal een fulltime focus en toewijding..

Wat gaat er mis?

Een aantal dingen. Het meest belangrijke is wel dat het universum niet haar werk kan doen. Zij kent alle opties, ook die jij nu niet ziet of voor mogelijk houdt. Dus door de controle te willen houden sta je niet open voor andere kansen en gaan die aan je voorbij.  Je bent te druk tegen de stroom in te zwemmen. Dit is een uitputtende situatie. Je manifesteert je een versuffing om dat te krijgen wat eigenlijk niet kan. Maar wat nu als het universum een ander plan heeft? Beter? Durf je dat te geloven?
Want daar zit het grote geheim. Vertrouwen.
Vertrouwen dat jouw ziel in samenwerking met het universum alles in het werk stelt om het beste leven te creëren dat jij kunt leven. En daarin mag de magie de weg van de minste weerstand stromen, naar plekjes die jou kunnen verrassen. Belangrijk is dat je je realiseert dat het hele leven en bestaan uit gaat van groei. Vooruit bewegen, groter, beter, wijzer en mooier. Dus als je het universum haar werk laat doen kan het nooit kleiner of slechter worden. Mits je natuurlijk wel in actie blijft. Loslaten betekent niet achterover zitten en afwachten.   Open eens je hand met de palm naar boven. Leg hier nu iets in. Een pen of iets anders. Sluit nu je vingers om dat wat in je hand ligt. Stevig dicht. Dit is vasthouden. Controle houden. Open nu je hand. En laat het voorwerp in je hand rusten. Dat is loslaten. Het ligt er wel, je kijkt ernaar en het is verbonden met jou. Maar het mag bewegen, het ligt los. Draai je hand nu om met de palm naar beneden. Het voorwerp zal vallen. Dat is als je het laat vallen. Hetgeen waar je bang voor bent als je denkt aan loslaten.   Zodra als dat je de situatie slechts in je hand laat liggen en het ziet kan het universum haar magie laten werken. Ze zal je sturen met ingevingen, teksten die je ineens leest, mensen die je ontmoet of situaties waarin je steeds een stap verder komt.

Wat heeft loslaten dan te maken met rust?

Ik denk dat je het antwoord zelf wel al weet. Want als je niet continu hoeft te trekken en te sturen kun je ontspannen meegaan met de stroom.  Mag je ontspannen en vertrouwen op de uitkomst. Zelfs best nieuwsgierig zijn waar het universum je heen stuurt!   Heb je een passie voor edelstenen en kristallen? Dan vind je deze kristallenbox vast te gek: Kristallenbox Loslaten & Ontspannen

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: