tijgeroog Carina Lucassen
Jouw talenten Carina Lucassen
Jouw talenten Carina lucassen

Ken je dombo? Dat olifantje?

Nu denk je wellicht dat rare beest met veel te grote oren?

 

Hij lijkt op jou, wist je dat? 
En op mij. Dat ook.

Nee, ik bedoel niet dat jij dom bent. Verre van. Er zit wel veel meer overeenkomsten in dit verhaal dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit verhaal vertelt precies wat ik jou wil vertellen. Nu ben ik een enorme beelddenker en hou van beeldend beschrijven dus voor deze keer neem ik je graag mee in dit sprookje wat zo goed laat zien wat er nu op dit moment gaande is in jouw leven.

Dombo is een olifantje dat wordt geboren in een circus. Zijn moeder, een circusolifant, wordt het niet in dank afgenomen zo’n rare zoon te hebben gebaard. Hij heeft namelijk vreselijk grote oren. Dombo wordt hierom gepest door andere circusdieren en als zijn moeder het voor hem opneemt wordt zij opgesloten in een kar.

Dombo voelt zich anders, niet begrepen en afgewezen. Hij begrijpt maar niet waarom hij van die gekke grote oren heeft en wat hij daar in vredesnaam mee moet.

Hij wil zijn als de andere olifanten, gewoon, geaccepteerd en zeker van zichzelf. Nu wordt er de spot met hem gedreven en is hij omgedoopt tot een clownesk figuur.

Klinkt bekend of niet?

Ik zal hier niet het hele verhaal uit de doeken doen, maar als Dombo in een crisissituatie terecht komt krijgt hij van zijn enige vriend de raaf een toverveer. Met deze veer kan hij zichzelf redden uit een brandend huis in de piste door te gaan vliegen!

Dombo is eigenlijk heel bijzonder. Heeft een gave die geen enkele olifant heeft.
Hij kan vliegen.

Hij moet alleen leren dat dit in hem zit en niet in de toverveer. Pas als hij deze veer verliest en toch moet vertrouwen op zijn oren, komt hij erachter dat hij werkelijk zelf kan vliegen.

Dat, lief mooi mens, is een verhaal waarin je jezelf kan herkennen. Ook jij bent bijzonder, anders en hebt een talent dat niet iedereen ziet of kent. Je hebt je ook aangepast aan anderen en jouw talenten, wijsheden en eigen kern verstopt. Wat in dit geval makkelijker gaat dan een stel giga oren.

In het hele proces van de Nieuwe Aarde is het de bedoeling dat jij weer gaat vliegen. Met jouw oren. Daarvoor delen kristallen hun kracht, kristalwezens hun wijsheid en zetjes, schonen draken op en delen hun passie en landen starbeings om jou aan de hand te nemen je eigen ‘oren’ te ontdekken en te gaan gebruiken.

Dombo wist ook niet wat hij te doen had in dit leven en het lag recht onder zijn neus. Ook hij zocht naar een vervulling, maar vond het niet. Hij werd slechts ongelukkig van zichzelf verloochenen, wat bij jou misschien een leegte veroorzaakt.

Alle kristallen, kristalvertalingen, starbeings, draken en krachtstokken, alle cursussen, magie en wijsheid die ik deel, deel ik om jou te vullen met vertrouwen. Vertrouwen om een stap te maken, want dat is het enige wat ik niet voor jou kan doen.

Alle veranderingen in jou en daarmee jouw leven, komen voort uit keuzes en stappen die JIJ maakt. Al zijn ze nog zo klein. Door stil te staan en af te wachten tot het gebeurt, verspil je kostbare tijd in jouw leven.

Kristallen, lichtwezens en oude wijsheid. Je vindt het door alle beschavingen heen terug. Het was er altijd en heel normaal. Het is er als een tool, als een magische hulp voor jou.

Gebruik ze, verbind je ermee en laat het jou vullen met vertrouwen, herkenning en oude herinneringen. Dan, op een dag, zomaar ineens, besef je dat je echt kan vliegen als je het probeert.

Die dag kan zo maar eens morgen al zijn.

Lieve groet, Carina

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: