Ik weet het niet meer: je stuurloos voelen

“Ik weet het niet meer, ik voel me stuurloos,” heb ik in het verleden regelmatig geroepen. Oh wat vond ik het altijd verschrikkelijk als ik daar weer eens middenin zat. Ik ben een vrouw van duidelijkheid, roep ik altijd. Dus stuurloos zijn was altijd best een lastige periode. 
Het wakkerde mijn zoeken naar antwoorden en duidelijkheid alleen maar meer aan. Doodvermoeiend. Ik schrijf bewust was. 

Mocht jij deze gevoelens ook ervaren, lees dan door voor de allerbeste tips om weer grip op je situatie te krijgen.  

 

“Ik weet het niet meer” mag niet?

Tegenwoordig mag je niet meer stuurloos zijn. Het is verlies van tijd en geluk lijkt wel.
Stevig doorstappen op je pad van geluk en verlangens; daarmee scoor je punten. Dus schouders eronder. Wanneer ik naar mezelf kijk waren dat juist de momenten dat ik mezelf alleen nog maar meer onder de loep nam. Alles wat ik deed probeerde ik te ontrafelen om te begrijpen waar ik een verkeerde afslag genomen had. Waar ik de tomtom ontvangst was verloren. 

 

Creëer rust wanneer je je stuurloos voelt

Vandaag kreeg ik de vraag: “ik voel mij stuurloos. Welke steen kan ik het beste kiezen?”
Ik antwoordde dat ze de steen moest kiezen die haar het meeste rust geeft.

“Rust,” was de verbaasde reactie.

“Ja,” zei ik “rust”. Als je in een tijd van stuurloos-zijn rust kunt voelen dan heb je de controle los kunnen laten. Dan is stuurloos zijn niet goed of slecht, maar gewoon hoe het even is. 
Rust is ook een vereiste als je wilt luisteren naar je eigen innerlijke weten, je hart of ziel. Hoe je het maar noemen wilt. Voor deze fluisteringen zijn rust en stilte op zijn tijd nodig. 

Laat je leiden naar waar je wezen moet

Door weer te kunnen luisteren (en dus open te staan wat je toegefluisterd wordt) krijg je weer richting. Ga vooral niet geforceerd op zoek. De richting vindt jou vanzelf weer als je jezelf even toestaat te dobberen. Er is altijd een reden waarom je doorstaat wat er op dat moment gaande is. Misschien is je volgende afslag nog niet helemaal klaar en moet je even wachten. Misschien is de informatie, kennis of ervaring die je hebt nog niet helemaal volledig om de volgende stap te maken en ligt er nog een ervaring op je te wachten die je eerst moet beleven. Misschien heb je nu even rust nodig voor alle gave nieuwe dingen die komen gaan. Misschien heb je te lang niet naar je innerlijke stem geluisterd en moet je nu even stil staan om opnieuw bij jezelf te komen. 

En zo kunnen er nog zoveel meer redenen zijn wat het ‘ik weet het niet meer’ gevoel veroorzaken. Belangrijk is dat je je niet verzet en jezelf daardoor uitput. Dat heeft geen nut en maakt het alleen maar moeilijker en onnodig zwaar. Vertrouw dat het zo moet zijn voor nu. En dat er een moment komt waarop je zegt: ’het is maar goed dat ik me toen even stuurloos voelde en dat ik dat heb geaccepteerd, anders had ik nu niet…….’

 

Gewoon blijven dobberen

Vertrouw erop dat je precies bent waar je wezen moet. En sta jezelf toe om je te verheugen op wat het universum voor je in petto heeft.

Want kennelijk komt er iets nieuws en dat wordt alleen maar

gaver,
mooier,
fijner,
passender,
leuker en
betekenisvoller.

Kortom, het wordt beter dan wat het nu is of dan wat het geweest is. Het universum kent namelijk alleen maar groei en vooruitgang. Wanneer je de controle los durft te laten en met de stroom mee blijft dobberen zul je dat ook zo ervaren. Nu dobberen dus. Lekker op je unicorn luchtbed. Met een steen die rust brengt, een lekkere etherische olie, een kop thee en een goed boek en je ‘ik weet het niet meer’ gevoel, wat de ruimte moet hebben om er te zijn.

 

Vind een edelsteen die je rust brengt

Heb jij dat ‘ik weet het niet meer’ gevoel en voel jij je stuurloos? Neem contact met me op, zodat ik je kan helpen een edelsteen te vinden die jou rust brengt.

 

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: