Carina Lucassen hoe werken stenen
Carina Lucassen hoe werken stenen

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, met unieke mineraal structuren die vergelijkbaar zijn met structuren van kristallen.

In ons lichaam hebben ze dan niet de vaste vorm zoals kristallen, maar een vloeibare vorm. 

Dan zou het heel logisch zijn dat de energie en trilling van een steen door een lichaam kunnen worden ontvangen net als bij een radio.

Zonder al te wetenschappelijk te worden is het kort gezegd zo dat ons lichaam reageert op de frequentie en energie van de kristal.

Onze hersenen pakken dit op en zetten biochemische reacties in werking die ons lichaam beïnvloeden.

Hierdoor gaan er processen in werking die iets met ons doen op heel veel vlakken. Fysiek, emotioneel, spiritueel, enz. Als we stenen bij ons dragen lijkt ons lichaam te denken dat wij meer van dat mineraal bevatten en reageert ons biochemische systeem dus ook zodanig.

Kristallen kun je versterken met de kracht van een intentie, wat ze nog krachtiger maakt en nog meer laat afstemmen op jouw unieke frequentie. Een super samenwerking!

Maar hoe zit dat dan spiritueel?  

Edelstenen en kristallen staan door de eeuwen heen bekend om hun speciale werking en kracht. Ze werden overal gebruikt als het gaat om aanbidding van goden, geloof, kracht en zelfs macht.

De edelstenen in de kroon van een staatshoofd, in attributen in de kerk of beelden in tempels bij bijvoorbeeld Egyptenaren en Maya’s hadden allemaal een betekenis, een kracht.

Edelstenen werden vroeger door rijke mensen gedragen als geneeskrachtig amulet om kwaad te weren, als derde oog te fungeren en overvloed aan te trekken. Ze maakten deel uit van offers en rituelen.

We dragen edelstenen nog steeds in sieraden, alleen is de betekenis daarvan naar de achtergrond verdwenen.

Alles is energie. Alles. De energie van het universum is liefde, overvloed en groei. Net zoals de natuur laat zie: alles is altijd gericht op groei.

Kristallen helpen ons weer de verbinding met deze energie te ervaren. Met als doel dat we accepteren wie we zijn en ons ego niet meer laten overheersen in ons handelen. Dat doen kristallen op dezelfde wijze als bij het energieveld van moeder aarde:een natuurlijke balans brengen. Als wij met ons energieveld in balans zijn, dan zitten we goed in ons vel. Zowel fysiek als mentaal. Dan kun je zijn wie en wat je bent, zonder dat je belemmerd wordt door buitenaf. Je kan vol gaan voor je dromen en intenties in dit leven. Wat ze ook mogen zijn.

Zoals stenen het energieveld van de aarde in balans kunnen brengen, kunnen ze dat ook met ons eigen energieveld (aura) of elk ander energieveld zoals huis of werkplek.

Wil jij meer weten over kristallen? Een kristal die bij jou past? Stuur me een berichtje en je hoort van me…

Lieve groet, Carina

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: