tijgeroog Carina Lucassen
hoe-kies-je-een-steen-carina

Onlangs stelde iemand een vraag in de socials over hoe stenen uit de aarde komen. In eerste instantie vond ik het een moeilijk te beantwoorden vraag.

Niet omdat ik het antwoord niet weet, maar omdat ik niet de suggestie wil wekken dat stenen bij mij gekocht moeten worden. Daar hou ik nu juist niet van. Inmiddels is de vraag verwijderd uit de socials, omdat degene die de vraag had gesteld op mooie maar ook vele minder mooie filmpjes stuitte. Filmpjes die haar hart deden bloeden, zoals ze zelf vertelde. 

De kristalwezens waren duidelijk: ik moet er iets over uitleggen en delen. Want het gaat tenslotte over hun wereld. En over mijn oude lijnen.

Begin vorig jaar maakte ik contact met mijn gids Holahn

Hij is al heel lang bij mij, maar was in al mijn reizen en werk dat ik met mezelf had, nog niet eerder zo duidelijk in beeld gekomen. Holahn is een gids uit het oude volk, mijn oude volk. Zie deze gids als een grote kabouter, maar dan zeker niet onappetijtelijk om te zien. Ik dacht dat oud volk eigenlijk altijd klein was, maar zijn energie en vorm was groot. Iets groter als dat ik nu zelf ben. 

Mijn eerste contact met hem was overweldigend. Iedere cel en iedere flard geheugen wist: dit is thuis. Ontroerend, blij, wetend, zacht en krachtig was onze ontmoeting toen ik hem echt kon zien. Ik heb me een beetje schuldig gevoeld naar mijn man, want de band met Holahn is helder en enorm krachtig. 

Holahn is ‘hoofd puntmuts’ zoals ik hem altijd plagend noem. Hij is het hoofd geweest van onze stam, ook wel clan, en was eeuwenlang mijn man. Via een ingewikkeld en uitgebreid ritueel en selectieproces was ik uitverkoren zijn vrouw te worden. Mijn oude lijnen met de elfen van het oude volk waren sterk. Samen hadden we een grote clan waar we voor zorgden, mee werkten en beschermden. Daar, in die tijd, werkte ik met edelstenen en kristallen. Op de plek, waar mijn oude lijnen vandaan komen (sterrenplaneet), doen ze dat nog steeds: diepere, oude, krachten en energie in kristallen activeren. Ze worden gebruikt als brandstof, licht, kracht, heling; als communicatiemiddel en nog veel meer. In die tijd werkten we nauw samen met de kristalwezens, de elfen, kabouters, deva’s en nog veel meer.

Mijn clan bestaat nog steeds, maar is dus niet op deze aarde. Er staat al een hele tijd een nieuw koppel boven en Holahn loopt naast mij mee. 

Toen ik dat wist en me steeds meer ging herinneren, viel mijn grote, diepe, liefde voor kristallen op z’n plek. Ik begreep het. Ik verbind hemel en aarde door een verbinding aan te gaan met 1 van de 13 moederkristallen in de aarde. Zo maak ik contact met de kristallen en mijn oude volk, verbindt deze met de hartslag van de aarde en kan ik luisteren naar wat dit alles nodig heeft.  Ik luister naar de wind, die beloftes draagt en ik luister naar de aarde in haar moeilijke proces nu.  

En nu, samen met inmiddels een groep van 7 vrouwen, doe ik dit werk met kristalenergie en licht. We doen dit via lichtzuilen en met een zeer bijzonder krachtig kristal. Belangeloos, helend en wat nodig is.

Dan terug naar de kristallen

Toen ik van mijn hobby mijn werk ging maken – zonder dat ik wist van de oude lijnen –  en een webshop overnam, kwam ik in aanraking met een aantal grote kristallen leveranciers. Ik ging er kijken en mijn hart deed pijn. Laag pulsende kristallen, verminkt, geverfd of zelfs zonder leven door verhitting en laagjes mooie kleuren lagen daar. Voor mij voelde het aan als een verwoest landschap met veel pijn. En veel te hoge prijzen.

Ik merkte dat het deze verkopers niet uitmaakte wat de ‘werking’ van een steen was. Maak er een mooi verhaal bij en het werd te duur verkocht. Dat de werking uitbleef, tja dat lag dan aan de persoon die het kocht. Overigens zijn trouwens vaak alle teksten gekopieerd en voelen ze voor mij niet eigen. Het resoneerde niet.

Na een jaar zoeken op deze manier, besloot ik een eigen leverancier te vinden. Na mijn persoonlijke selectie proces kwam terecht ik in een verlaten oord, aan het eind van de wereld zo leek het wel. Toen ik bij de leverancier kwam, had ik al direct veel energie om mij heen. Ik werd geroepen.

Deze leverancier is een oude man met een enorme liefde voor kristallen. Hij koopt zelf in, wil weten waar zijn spullen vandaan komen en hoe het eruit ziet. Kinderarbeid is uit den boze.
Dit heeft wel tot gevolg dat ik daarom niet altijd alle soorten kristallen of stenen heb. Zowel hij als ik zeggen nee, als de energie niet klopt. We kopen niet kost wat het kost om maar te verkopen.

Wanneer je op een hoger niveau met licht werkt moeten de dingen zuiver zijn en kloppen.

Althans zo werkt het voor mij al heel erg lang. Dus iets verkopen dat nep is, geen kracht heeft puur omdat er vraag naar is, is voor mij geen optie. Je zal bij mij dan ook nooit aqua aura of iets van dergelijke lijnen vinden. Als je kinderarbeid naar vindt, dan zou je eens moeten weten wat deze legering en verhitting doet met het licht van een kristal en haar wezen. Als alles energie is… denk je maar eens in. Dit geldt ook voor niet echte citrien en rookkwarts, geverfde agaten en kwarts geodes (powerballs), peacock en pyriet.

De stenen leven, hebben een eigen hartslag, adem en energie.  Opaliet vind je ook niet in mijn assortiment. Dit is glas, net als de meeste andorra obsidiaan soorten. In mijn ogen is het mensen oplichten die eigenlijk hulp zoeken. En daar kan ik niet tegen.

Er zijn stenen en kristallen die wel op een goede manier worden gevonden en gedelft of zelf boven de aarde komen. In grote en kleine hoeveelheden. Bekende en echt nieuwe soorten. De aarde geeft ze prijs, om haar en ons te helpen. Want we moeten het samen doen in deze tijd van verandering.

Op de vraag die ik regelmatig krijg: waar kan ik stenen kopen?, kan ik moeilijk een tip geven.

De kristallen en stenen die ik heb zijn als mijn kinderen. Daar voel ik zo’n diepe liefde en dankbaarheid voor, dat kan ik niet in woorden uitleggen. Ik kies slechts de kristallen uit waarvan de kristalwezens naar voren schuiven. 

Dit is de reden waarom mijn kristallen altijd knallen van energie, pulsen en gonzen. Dat is waarom ik de lichtbakens mag verspreiden en aanzetten. Dit is waarom ik de kristallen met mijn oude kennis kan activeren en coderen op diep krachtig en magisch niveau.  Ze worden hier gekoesterd, in hun wonder gezien. In liefde gedompeld zodat ze jou kunnen helpen op de best mogelijke en krachtigste manier. 

Dus het klopt dat er stenen en kristallen op een nare manier uit hun habitat worden getrokken. Dit zal je uiteindelijk ook in hun energie gaan merken.

Mijn kristallen willen altijd aan de slag. Houden van jou om wie je bent en helpen jouw licht hier op aarde aan te zetten.

De wind kondigt de kristalwezens vaak al vooruit aan. Zo zijn er nieuwe draken in aantocht. Een nieuwe energie, bruisend, krachtig en sprankelend. Ik kan ze al voelen…

Lieve groet, Carina

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: