hoe-kies-je-een-steen-carina
tijgeroog Carina Lucassen

Hoe kies je een steen? Hoe weet je welke kristal bij je past en of dat is wat je nu nodig hebt? Dagelijks wordt mij wel de vraag gesteld: Welke steen past bij mij? Of welke steen heb ik nu nodig?

Belangrijk is dat je eerst bij jezelf op onderzoek uitgaat.nIs de wens die je hebt een hoofd of een hart wens? Bij het kiezen van een steen is het belangrijk dat je kiest met je hart.

Kijk eerst eens naar de steen, voel hem eventueel als dat kan en lees daarna pas de beschrijving van de werking. De beschrijving kan verwoorden wat je wilt om iets te bereiken. Een einddoel dat we op een bepaalde wijze hebben bedacht en gevormd. Maar soms moeten stenen een onderliggende laag in balans brengen, om daar de beweging te kunnen veroorzaken die jij kunt oppakken.

Een voorbeeld:

Soms zoeken we een steen voor meer energie, maar als je moe bent door stress zal een vitaliserende steen als bijvoorbeeld de Robijn niet helpen. Dan moet je een kristal zoeken die je helpt bij de stress die je ervaart. Datzelfde geldt voor de steen voor overvloed. Als er geen overvloed en flow in je leven is door onzekerheid zal een steen die je zelfvertrouwen geeft meer resultaat geven als een steen die overvloed aantrekt. Je krijgt dan ook overvloed in onzekerheid. En dat is zeker niet wat je wilt.

Belangrijk is natuurlijk dat je stenen van kwaliteit kiest. Echte, natuurlijke en pure stenen. Glas heeft geen enkele werking en een goedkope amethist ook niet.

 

Edelstenen en kristallen hebben 2 manieren waarop ze werken: een stimulerende, opstuwende werking of een dempende, verzachtende werking.

Hierbij kun je al een eerste keuze maken. Want als je al heel druk bent van jezelf hoef je niet nog meer vitaliteit maar wil je juist misschien meer rust voor overzicht. Dempend dus, snap je?

Wanneer je weet waarom je een steen wilt, hoe weet je dan welke je moet kiezen?

Er zijn mensen die zeggen als ik de omschrijving lees kan ik ze allemaal wel kopen! Ze zijn allemaal van toepassing.

Meestal is het zo dat een steen eigenlijk vanzelf op je pad komt. Ineens komt er bericht over een steen voorbij die je aandacht trekt, je lijkt te roepen. Meestal blijft het dan even voorbij komen totdat je er aandacht aangeeft. Dat is vaak een eerste signaal waar je naar kunt luisteren. Veel mensen vertellen mij dat de steen toevallig voorbij kwam en zij wisten dit is hem!

Je kunt je innerlijk weten vragen of je deze steen nodig hebt. Maar vind je het lastig dit antwoord van wenselijk of echt te onderscheiden, dan kun je ook altijd met een pendel of spiertest bij jezelf testen.

Ik zal je vertellen hoe ik het doe:

Mijn pendel is een Biotensor en is 1 van de manieren waarop ik stenen test. Ik vraag de tensor mij eerst een ‘nee’ en dan een ‘ja’ te laten zien. Dan neem ik de steen in mijn ontvangende hand, dus mijn niet schrijfhand. Dan concentreer ik me op de steen. Stel de vraag en de kijk naar het antwoord.

Meestal heb ik de tensor niet nodig en heb ik een soort berichtje in mijn ‘inbox’ en zie ik de steen die nodig is. Het vraagt zelfvertrouwen om te durven volgen wat je ingegeven krijgt als antwoord zonder daar je ego twijfelende vragen over te laten stellen.

Oefening

  • Pak de stenen die je hebt erbij
  • Ga rustig zitten, neem even de tijd. Doe dat op een rustig plekje en rustig moment. Neem de steen in je ontvangende hand en adem 3 x diep en rustig in en uit.
  • (Je ontvangende hand is de hand waarmee je niet schrijft)
  • Spreek dan in gedachten de vraag uit of deze steen op dit moment goed is voor jou.
  • En luister naar het antwoord.

Ga het zelf in rust maar eens proberen. Zie je een foto van een steen ergens voorbij komen stel jezelf eens de vraag ’Is deze steen goed voor mij?’, voordat je de beschrijving leest.

 

Lieve groet, Carina

 

Wil jij meer weten over kristallen? Een kristal die bij jou past? Stuur me een berichtje en je hoort van me…

 

 

 

 

 

 

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: