tijgeroog Carina Lucassen
Sleuf doen blog Carina Lucassen

Het zit diep in ons systeem. Van kleins af aan willen we de dingen ‘selluf’ doen.

Ik zie het bij zoveel van mijn lieve klanten. Ze ploeteren, zoeken en draaien net zolang totdat ze er bijna bij neervallen.

Pas als het echt niet meer gaat en zeer doet, de tranen hoger zitten dan de lach, dan pas gunnen ze zichzelf een sessie.

Hulp vragen lijkt te voelen als valsspelen.

Als bevallen zonder ruggenprik of een tandarts behandeling zonder verdoving. Je bent een bikkel met niet te veel roze en het mag zeker niet te makkelijk gaan. Jij kan het selluf.

Zelf je weg vinden in dit leven. Zelf je oude pijn helen en een plek geven. Zelf de antwoorden vinden, de oplossingen of de inzichten.

Het is een goed gegeven dat je hier zo gedreven en volhardend in bent.

Maar ieder voordeel heeft ook zijn nadeel. Hoe stoer en dapper het ook is om het allemaal alleen en zelf te doen, zo kost het ook heel veel tijd en energie. 

Misschien zelfs wel een stukje zelfvertrouwen, want zeg nu zelf, denk je niet af en toe dat het kennelijk niet jouw tijd, jouw ding is?

Of dat je er kennelijk nog niet klaar voor bent, eerst meer innerlijk werk moet verrichten, blokkades moet oplossen of oude pijn een plek moet geven?

Wat doet het met je als het maar moeizaam, langzaam en met heel veel ups en downs wil lukken om vooruit te komen?

Hulp vragen kan heel moeilijk zijn. Ik wilde vroeger ook alles zelf doen.

Het kwam voort uit schaamte, omdat ik dacht dat ik de enige was die het maar niet lukte.

Dan is hulp vragen toegeven dat je het niet kan. Dat jij tot de categorie teleurgestelde suffers behoort die de sleutel, het geheim of wat het dan ook is, maar niet ziet.

Maar je wil zo graag en werkt er zo hard voor.

Ik zie veel mensen worstelen, in dezelfde moeilijke en energievretende cirkeltjes draaien omdat ze maar niet zien hoe ze het kunnen doorbreken. Of misschien niet durven, omdat ze niet durven te vertrouwen op hun eigen ingevingen, kennis, intuitie of kracht.

Het liefst zou ik jou in een deken van verzachting en vertrouwen willen wikkelen, een deken die je meteen voedt met alles wat je weten moet en je level aan vertrouwen direct vult tot de max.

Het leven vraagt je eigenlijk door de uiterlijke schijn heen te prikken, naar wat er onder gaande is.

Ik heb het ook allemaal alleen uitgezocht. De kosmische wetten met vallen en opstaan getart en getest. Want ja, alles wat je zomaar ‘weet’ kan je met een steenbok instelling niet blind geloven.

Eerst zien en dan geloven is een uitspraak die toch wel bij mij past, dus lieten ze het mij zien.

Zo heb ik iedere kosmische wet binnenste buiten leren kennen. En werd de oude levenswijsheid aan mij ontvouwt. Door haar toe te passen, te testen en uit te proberen, kreeg ik mijn kennis en nog belangrijker, mijn vertrouwen.

Dit was voor mij, die het zonder andere hulp deed als mijn eigen lijnen met de kosmos, een lang, lang traject. Zo heb ik geleerd hoe ik de achterliggende energie, patronen en wetten kan zien, hoe ik kan zielenlezen, maar vooral weer ben aangesloten op het leven zelf. Hoe je leeft vanuit je hart, met vervulling en veerkracht als het even stormt.

Het zijn de kosmische wetten, mijn weten en zien en de oude levenswijsheid die mij een krachtig fundament geven van vertrouwen in het leven, in mijzelf en wat er meer is dat ik niet kan zien.

Uiteindelijk kom je er wel is mijn ervaring, maar het heeft mij enorm veel energie, tijd en frustratie gekost om tot de nodige balans en aha momenten te komen.

Tijd en energie die je bespaart als je om hulp vraagt. In de tijd dat je het ‘selluf’ wil doen maak je een kleine stap, terwijl als je hulp vraagt bij iemand die dat stuk van het pad al heeft gelopen, je een enorme stap vooruit maakt.

Met power, met kracht, met AHA, met vertrouwen, bevestiging en inzichten.

Zo maar in een klein uurtje.

Waar je zelf misschien een maand over doet.

Stop met ploeteren lief mooi mens, het is niet nodig.

Zet je snoet in de zon en laat je soms even dragen. Zodat jij daarna weer met inzichten, richting en bevestiging verder kan lopen op jouw eigen pad.

Want ook hulp vragen is een stukje zelfliefde, een stukje zorgen voor jezelf.

 

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: