Flow Carina Lucassen

Waarom heb ik geen flow? 

Het was een vraag die de afgelopen tijd vaak tijdens inzichtsessies voorbijkwam. Het is bijna verheven tot een status symbool dat aangeeft hoe goed je het doet.

Er zijn mensen die graag de schijn wekken altijd flow te hebben, surfend op de top van de golf, wind in de rug en wetend welke richting. Als je je herinnert aan de keren dat je zelf in jouw eigen flow zat, weet je dat dit een geweldig, krachtig en zelfverzekerd gevoel is. Heerlijk als dit altijd zo is! 

Weg onzekerheid, gebrek aan richting of duidelijkheid, weg met de zoektocht!

Het lijkt wel alsof, als je dit toegeeft, je teleurgesteld bent in jezelf. Moedeloos dat jij het nog steeds niet snapt en die ander het wel lukt. 

Laat mij jou even uit de droom helpen.

Flow is geen 24/7 energie. Ook niet bij mensen die de schijn mee hebben dat ze altijd in flow zijn. Met alle kosmische wetten is dat onmogelijk. De wet van ritme, dualiteit en de golfbeweging van de energie van het leven zijn daar onder andere de oorzaak van. 

Er is rust nodig op z’n tijd. Rust om even te kijken of je moet bijsturen, iets moet veranderen en of alles nog past in deze tijd. Rust is ook nodig om even op te laden, want hoe gaaf en knallend alles ook allemaal is, het is ook vermoeiend. Rust is nodig om een stukje inkeer te doen, de balans op te maken en wellicht los te laten wat je afremt in de volgende flow.

Flow hebben is geen mysterieus geheim dat moet worden gekraakt. Flow is ook niet eenkennig. Het is er voor iedereen.  

Flow is het vuurtje dat ontstaat vanuit een vonkje hartgerichte actie. Het vraagt een beetje lef om over angst heen te stappen en te luisteren naar wat jij eigenlijk diep in jezelf wil. Soms ben je de verbinding met jezelf zo kwijt dat het diep in jezelf stil blijft. Dan is luisteren naar iets wat meer aan de oppervlakte van je hart ligt ook al genoeg. Flow vindt haar leven in liefde. En haar dood in angst en controle.

Flow is een ander woord voor synchroniciteit. 

Heb je gehandeld naar je hart en even het parfum van Flow geroken? Dan is het goed mogelijk dat het universum je uitdaagt naar een volgend level. Langzaam dooft de flow energie, krijg je tijd voor even een pas op de plaats om het volgende level te onderzoeken. 

Iedere handeling, keuze of besluit dat je maakt vanuit je hart ontsteekt een nieuw vonkje flow. Als een vuurtje dat steeds opnieuw ontvlamt.Nu betekent ‘flow’ niet dat alles wat jij vanuit je hart wenst direct ook manifesteert in jouw leven. De wet van Divine timing is ook een invloed op het moment dat iets zich aandient. Met jouw ratio kan je van mening zijn dat die liefde nu wel mag komen, dat huis het liefst ook en die baan die je eigenlijk wel zou willen. 

Is er op deze onderwerpen geen synchroniciteit, vraag jezelf dan eens af of je hierin de controle wilt houden. Bijvoorbeeld, wil je slechts een bepaald huis dat voor jou buiten bereik ligt? Of zet je alles open voor de kosmos door ook andere regio’s en mogelijkheden niet uit te sluiten?

Wil je een nieuwe partner in jouw leven, maar zit je alleen maar thuis? Of doe je ook leuke dingen en bouw je aan jouw eigen leven zodat hij of zij de kers op de taart is (ipv onderdeel van de bodem)?

Misschien wil je alles nu meteen? 

Niemand heeft altijd flow en synchroniciteit. Het zijn altijd ups en downs. Zo heb je het te pakken en zo ben je even zonder richting en flow.

Het zegt niets over of je het goed of fout doet. Dat is een energie die het universum niet kent. Ga niet een tandje harder je best doen. Ze vraagt je slechts even stil te staan, de balans op te maken en bij te sturen. Wil je de uitkomst te veel bepalen? Ben je te veel vanuit je hoofd of angst bezig? Wat zegt jouw hart?

Accepteer zonder oordeel of drama dat er even geen flow is. Luister dan naar je hart, naar ingevingen en gedachten. Kies, besluit en laat los. 

Je zal zien dat synchroniciteit dan vanzelf, op het juiste moment weer haar vonkjes laat zien. Zolang je maar kiest, luistert naar ingevingen en niet achterover gaat zitten afwachten. 

Precies hoe het leven werkt. 

Deel de inspiratie! Des te groter wij een rimpel veroorzaken in de energie.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: