Deze week sprong ze in het oog. Malachiet. 

Ze wilde mee naar huis. Ik weet dat kristalwezens en kristallen of stenen, altijd iets willen brengen of vertellen als ze mee naar huis willen. Ze willen het nooit zo maar omdat het zo gezellig is.

Er was weinig overtuiging nodig. Soms moet een kristal echt bij mij zeuren door meerdere keren voorbij te komen in mijn beeld. Maar dit keer niet.

Ik hou van Malachiet. Haar energie, haar kleur en geweldige tekening. Aards, zo krachtig en zo mooi.

Malachiet is in basis giftig. Vooral de ruwe stukken. Niet dat je terplekke dood neervalt, maar de niet geslepen stukken moet je niet te lang in je handen houden en daarna je handen wassen.  De geslepen en gepolijste stenen, als dit ei, zijn niet zo schadelijk. Je kan ze gerust vasthouden voor wat langere tijd. Ik was wel altijd mijn handen na afloop. Geslepen stenen krijgen vaak een soort was laagje voor de glans. Maar een hanger zou ik echt niet adviseren. Of een malachiet langdurig op je huid dragen ook niet.

Misschien denk je nu, ik bedank wel. Dan kruip ik even op mijn zeepkist. 

Want heel erg veel stenen en kristallen, die op het oog onschuldig lijken te zijn (maar wel mooi) zijn het niet. Ze worden bewerkt met chemicaliën (giftig) om hun kleur helderder te maken, geverfd (giftig) of op een belastende manier gedolven (ook chemicalien). Laten we het dan nog niet hebben over kristallen die een legering krijgen en dan worden verhit, die momenteel regelmatig een te hoge radioactiviteit verspreiden die gezond en veilig is. De mens is in de hebzucht en vraag weer eens doorgeschoten!

Dus deze, echte Malachiet (niets nep geverfd, die zijn er ook) moet je niet zomaar wegwuiven. Dan stap ik weer van mijn zeepkist af 😉

Haar energie schuift naar voren. Ze vult iets aan wat ik bij de laatste inzichtsessies van deze week veel al opmerkte. De energie is roerig en zo binnen zo buiten.

Zij wil slechts helpen, deze Malachiet. Ze heeft de behoefte aangevoeld, zoals de kristalwezens dat altijd doen en onvoorwaardelijk wil zij haar kracht en energie delen.

Haar groene wolk brengt alle roerigheid, hopeloosheid en stuurloosheid tot bedaren. Er daalt rust neer. Geaard en met jouw beide voeten op moeder aarde. Met een diepe zucht kan je landen in de lagere delen van jouw eigen energie. Zo breng je jouw middelpunt lager en krijg je veerkracht. 

Deze geweldige steen laat mij zien dat je moe bent van alle energie, zorgen en problemen dat je op hebt gepakt van de ander. Die jij een tijdje vanuit liefde en goedheid hebt gedragen, maar niet bij jou hoort. Het is niet van jou en dus eigenlijk ook niet voor jou om te dragen.

Zo helpt zij jou bij jezelf te blijven en dat wat niet bij jou hoort in liefde weer terug te geven. 

Ze geeft je zetjes van actie om de verlamming van twijfel te doorbreken. Ze legt een groene deken van bescherming om jou heen. Zo zorgt ze ervoor dat negatieve energie langs je wegvloeit en jij vanuit vertrouwen in jouw eigen centrum kan staan. 

Zo kan jij hier op deze aarde doen waarvoor je kwam. Door actie in de wereld te ondernemen, vanuit je hart, vanuit liefde en met een scheppende kracht je eigen plek op te eisen.

Ze geeft je zelfvertrouwen, ze heelt je hart en zet je in een beschermende bubbel.

Precies wat je kan gebruiken. 

En gunst wat is ze mooi!

Wil je haar eens nader bekijken? Je vind haar hier op de website.

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: