Wil jij ook een moeiteloos leven waarbij alles loopt en naar je toe komt?

Ja… hoe vaak lees jij berichten met deze vraag? Met dan een belofte dat als je meedoet aan een training of workshop alles daarna moeiteloos gaat… Zeg nu zelf, wie wil dit nu niet zo’n moeiteloos leven? Dat zouden we allemaal wel willen! Gisteren zat ik op mijn bankje in het zonnetje buiten. Heerlijk te genieten van de zon op mijn gezicht. Al was het maar eventjes, het was een absoluut gouden randje van de dag. Ik had gehoord dat bepaalde hulp voor mijn zoon niet van de grond zou komen door onwil van instanties. Dat was zeker een domper en veroorzaakte onmachtige zorg gevoelens bij mij. En toch was het gisteren een fijne dag. Zaten er veel momenten van geluk in, van lol en ook van gemopper.

 

Eerlijk gezegd wordt ik een beetje moe van mensen die elkaar napraten, over dat ‘moeiteloos leven’.

Want als je de kracht van het universum kent, dan weet je dat een droom leven niet bestaat. Dat je een worst wordt voorgehouden waar je van kunt watertanden, maar die je tanden nooit zal bereiken. Of, misschien zul je het wel bereiken, maar zeker niet non-stop, want zo zit ons universum gewoon niet in elkaar. Als er een periode is die moeiteloos gaat zal hij worden afgewisseld met een periode met wind tegen. Niet als straf, maar omdat het nu eenmaal een wet van het universum is. We hebben eb en vloed.

 

Als dingen moeiteloos gaan betekent het dat jij handelt vanuit jouw essentiële kracht.

Dus niet vanuit je hoofd maar dat je ontdekt hebt te luisteren naar je hart. Dan doe je dingen die bij jou horen en voelt het moeiteloos door de energie die haar weg vindt zonder weerstand. Maar ook dan werkt de wet van ritme. En die zegt dat moeiteloosheid wordt afgewisseld met een periode van tegenslag. De doodordinaire ups en downs. That’s life in optima forma in haar ritme. Alles heeft zijn voor- en zijn nadeel. Daarin meebewegen, deze dynamiek accepteren, dat geeft flow.. We willen allemaal groeien in dit leven, inzichten krijgen. Maar we willen liever geen tegenslag. Tegenslag, problemen, noem het negativiteit, hierin zit juist ook wijsheid, groei en inzicht. En ze horen bij de dualiteit. Het zwart en wit, eb en vloed. Oftewel het een kan niet bestaan zonder de gratie van het andere. Dus als je moeite doet om negativiteit te weren uit je leven dan zal dat niet lukken. Juist dan komen we in de moeilijkheden. Maar wat is negativiteit? Want het is maar net welk oordeel je hoofd over de situatie heeft. En je hoofd kijkt van buiten naar binnen, laat je al snel denken vanuit een idee over hoe anderen zullen denken of wat ze van je verwachten. Je oordeel, je angst voor het onbekende en daarmee het willen controleren van de situatie en uitkomst, zorgen ervoor sneller voor dat we pijn creëren en we bergen energie verliezen. Zolang je maar handelt en besluiten neemt die vanuit je hart komen, vanuit jou. Niet omdat anderen het van je verlangen. Gewoon, omdat het klopt voor jou.

.

Dus ga met je gezicht in de zon zitten en leef! Met alle facetten die bij het leven horen.

close

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: