Blog Carina Lucassen

Niet van dat zweverige vol vage, toekomstige beloftes over geluk en vervulling. 

Maar een eerlijk aards gesprek met, ik geef t toe, een klein snufje kosmische aardse magie.

De afgelopen maanden heb ik meerdere inzichtsessies gegeven. En er viel mij iets op. 
Daar wil ik het even over hebben, tussen jou en mij.

Over de maakbaarheid van het leven. Het idee dat alles buiten jou ligt. Dat je moet zoeken naar antwoorden, wijsheid, je zielsopdracht, de volgende dimensie, het constant moeten werken om jezelf te verbeteren en te ontwikkelen om dat ene te bereiken. Geluk.

Ik had gesprekken met mensen die al jaren opleidingen volgen, zelfhulpboeken lezen, therapien/healingen en consulten kopen en nog steeds niet daar zijn waar ze willen. Ze lopen met dezelfde ‘blokkades’ en vragen als jaren terug. 

Als ze in een cursus geen mooie bijzondere reizen kunnen maken krijgen ze te horen dat ‘ze er nog niet klaar voor zijn’.

Bullshit

Sorry voor het woord. Maar het is gelul. 

Vandaar dit eerlijke gesprek. 

Want lief mens, als je zo doorgaat met zoeken, worstelen, werken, en jezelf constant maar onder de loep nemen en voortduwen, kan jouw spirituele zoektocht uitmonden in een vorm van depressiviteit en zelfs een burn-out.

Het is mode om de verantwoordelijkheid bij de kosmos neer te leggen. Als je de geheime code hebt gebroken dan is er een vervulling, een leven in licht en liefde.

Dan ben je gelukkig en heb je een leven om je heen gevouwen dat je vervult en heel maakt.
Daarmee wordt jouw geluk buiten jou geplaatst.

Dan kan je in het nu zijn, genieten, keuzes maken. De zoektocht stoppen omdat je weet dat het jou zal vinden. Je durft keuzes te maken in het nu, omdat je weet dat het universum je

Vroeger deden ze dat met sigarettenreclames en nog met auto’s of kleding. Als je dit koopt dan voel je je sterk, ben je stoer, geslaagd in het leven, gelukkig, mooi enz. In de moderne tijd moet je spiritueel verlicht zijn om jouw levensvervulling te ervaren.

Het is als het lopen achter een wortel aan een hengel.

Omdat je geen antwoorden hebt gevonden en niet zeker weet of wat je doet in lijn ligt met dat wat jouw taak op aarde is, omdat je nog niet in de 4e, 5e dimensie zit en geen idee hebt hoe het voelt, doe je nog even niets. Je leest nog een zelfhulpboek, een blog, of dwingt jezelf te wachten op een andere, betere tijd die nog komen gaat. Ooit.

Lief lief mens, het leven is hier en nu. Geluk zit in jou, niet buiten jou. Jij moet het zelf doen, samen met de kosmos. Gewoon praktisch, pragmatisch en niet pas als…

In de zoektocht die uitput, iets doet met je zelfvertrouwen (je snapt het nog steeds niet hoe dat dan moet) en met moedeloosheid is je zoektocht op iets buiten jezelf. 

En vergeet je te leven. 

Je bent krachtig en dapper. Je geeft niet op, want als het er voor anderen is, dan moet jij het toch ook kunnen? Dat kan je ook gaan opbreken, naast dat het bakken geld en tijd kost.

Lief, lief mooi mens. Je leven is nu. Het is allang gestart. Kom even op aarde. Zolang jij niet durft te kiezen, te stappen of in beweging te komen gebeurt er helemaal niets. Geef je aandacht eens aan vandaag. Aan aardse, dagelijkse dingen.

Want het grote geheim is dat jij alles al bezit. Maar je plaatst het buiten jou en vergeet dat je nu al kan genieten, geluk kan voelen of vervulling. Met al jouw oude pijn, niet verwerkt verleden en hier in die simpele 3edimensie.

Door niet af te wachten tot de ‘kosmos spreekt’, maar te gaan doen. Kies, handel, geniet in het nu.

Nuchter, aards, in het leven.

Het vleugje magie? Dat is dat de kosmische wetten altijd werken. Zij worden zichtbaar met jouw keuzes en handelen. 

Ik deel ze graag met jou.

Niet om weer jouw aandacht naar iets ‘ongrijpbaars’ te richten dat je niet durft te leven, maar slechts om je ze te laten herkennen zodat je vertrouwen krijgt in dit leven. In het NU. 

Want lief mooi mens, je hoeft niets te leren om gelukkig te zijn. Je hoeft niet te wachten op een dimensie die wellicht ooit komt, op buitenaardse wezens of wat dan ook. Je leeft vandaag, nu, met 2 voeten op de aarde.

Stop met zoeken, oude pijn helen, blokkades opheffen en twijfelen over jezelf. Ga leven, kies en durf te zijn wie je bent. Gedragen door de kosmische wetten die dat altijd en immer en onvoorwaardelijk doen. Eigen jouw eigen leven toe en stop slechts in de wolken te wachten. 

Je zal zien dat het rust geeft, het leven zich om jou heen vouwt en vervulling als onkruid zomaar uit het niets ontstaat.

Jij hoeft het niet te zoeken, het vindt jou. 

https://carinalucassen.nl/leven-vanuit-oude-wijsheid-zachtheid-en-vertrouwen/ 

Lieve groet, Carina

SPIRITUALITEIT | LIFECOACH | KRISTAL TOLK

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

close

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: