tijgeroog Carina Lucassen
volle maan 19 november

Het is al 2 weken behoorlijk onstuimig in de energie: van verdriet, contacten die worden verbroken, tot moeilijke keuzes die niet meer uit te stellen zijn.

Om nog maar niet te spreken over wat er allemaal gebeurt in onze samenleving…

In alle emoties is het soms lastig de helikopter view te blijven behouden om het grotere plaatje te blijven zien. Voor je het weet ben je een van de vele chaotisch dwarrelende blaadjes in de storm zonder gevoel van richting en misschien met een beetje slachtoffer gevoel: waarom overkomt mij dit allemaal?

Ook ik heb met verbazing naar bepaalde situaties gekeken en soms, ogen rollend gericht naar mijn wolk gedacht: dit kan er ook nog wel bij.

Herken je het een beetje?

Deze volle maan draagt de energie van Wijsheid en Offers. Het is een maan van vernieuwing, offers en opruimen.
Ik luister altijd naar ‘nudges’, ingevingen met een gevoel dit moet ik doen

Gisterenmiddag was de eerste ingeving om eens te kijken waar deze volle maan voor staat. Wat is haar energie en dacht ik erover dit stukje te gaan schrijven. Toen ik van de tandarts naar huis reed, zag ik haar. Al bijna vol en nadrukkelijk zichtbaar om 17.00 uur: De Maan. Duidelijk mijn aandacht trekkend en wist ik, ik moet deze volle maan vertalen.

Toen vielen de puzzel stukjes nog niet helemaal, maar vanochtend bij het luisteren en vertalen kwamen ze op hun plek.

Deze volle maan draagt de energie van Wijsheid en offers. Het is een maan van vernieuwing en opruimen. Haar energie daagt je uit alle wijsheid van de afgelopen maanden te bundelen tot een geheel en daarmee een evaluatie te doen.

Leg de verzamelde wijsheid eens naast je huidige leven. Past het nog bij elkaar? Wat draagt eraan bij en wat kan je loslaten?

Loslaten is niet altijd onze sterkste kant en ik merk dat het universum haar eigen energie hiervoor inzet. Het is dan niet meer een keuze, maar een gegeven. Het universum helpt een handje en vraagt overgave en vertrouwen met deze kracht van de maan.

Het is, door haar gedeeltelijke verduistering, een intense kracht die zij uitstraalt. Als een energie bom die ze over de aarde verspreidt. Een boost die nodig is. Probeer niet in de emoties te verzanden of erin te blijven hangen. Blijf jezelf oprichten om het grotere plaatje te zien zodat je een glimps kan opvangen van wat er op je te wachten ligt. 

De energie van de maan doet haar werk voor iedereen in zijn of haar eigen proces. Afgestemd op je zielslijnen en de blauwdrukken die je dit leven bij je draagt. Probeer vanuit een helicopter zicht eens te kijken naar wat er de afgelopen 2 weken al is ingezet, waar je keuzes maakt en waar een natuurlijk proces van loslaten gaande is.

Zie het Mindfull zonder angst, zonder mening of oordeel en vertrouw dat je verder uitlijnt en voorsorteert voor een nieuw magisch jaar 2022.

Als je ruimte maakt is dat altijd de belofte voor iets nieuws. Altijd.

Je kan het proces helpen door alle wijsheid en ervaringen van het afgelopen jaar samen te voegen tot een geheel.

Waar sta je nu, waar wil je heen? Wat geeft je energie en wat kost je energie? Wat werkt moeiteloos en wat werkt niet meer? Daar kan je aan herkennen wat losgelaten mag worden, wat niet meer bijdraagt aan de huidige vorm van de energie.

Loslaten is soms moeilijk en pijnlijk. Laat dingen los vanuit liefde en met dankbaarheid dat het een tijd een onderdeel was van je leven. Aan je heeft mogen bijdragen. Verheug je erop dat er nieuwe energie voor in de plaats komt. Nieuwe kansen, nieuwe wegen en nieuwe mogelijkheden die veel moois en magie brengen.

Meebewegen met de energie van de maan kan door middel van kleine rituelen, door je wensen op te schrijven, je dankbaarheid te voelen en wat je wilt loslaten mee te geven aan de wind.

De energie van de maan bouwt zich in de 3 dagen voorafgaand aan de volle maan op en bouwt evenveel dagen erna zich geleidelijk weer af. Ze vraagt overgave zodat ze kan doen waar ze zo krachtig in is: jou een boost geven in jouw proces.

 

Lieve groet, Carina

 

 

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: