tijgeroog Carina Lucassen
Volle maan 18 dec Carina lucassen
Volle maan en kristallen Carina lucassen

Zondag 19 December is het volle maan. Heerlijk om met haar energie ook je kristallen in te zetten. Hoe? Dat leg ik je meteen met deze maan uit.

De 13e dit jaar. Een maan met een hoop namen. Boom maan en koude maan, refererend aan deze periode van het jaar, koud en vol kerstbomen. De energie die ze uitstuurt is die van Wedergeboorte en Loslaten.

Als je dacht dat dit het was, dan heb je het mis. Een volle maan, retrograde lopende planeten, een winterzonnewende, vierkanten en meer. Kort gezegd onrust op alle fronten.

Dat lijkt somber maar als je goed kijkt is dat het niet. We gaan door een donker stukje naar nieuwe lichtpuntjes, naar het licht. De kortste dag is dan voorbij en het is een mooi gegeven dat je onderweg bent naar het licht.

De energie van deze volle maan hoort ook wel bij deze tijd. Ze vraagt inkeer, reflectie en nieuwe plannen en zaadjes voor 2022.

Deze maan en alle extra energieën verweven als mooie lijnen met elkaar. Nieuwe plannen, dromen en optimisme mengt zich met vlagen van oude angst over financiën, toekomst en een verlangen naar rust. Rust om het jaar te laten bezinken, te verbinden met je eigen kern en je plannen voor 2022 uit te zetten.

De energie van dit moment wikkelt zich om jouw pure kern, kietelt je zielsverlangen naar verbinding, gezien en echt begrepen te worden, naar echte gesprekken die jouw ziel voedden, aan je bijdragen en passen bij jouw zielsimprint.

Zo kan de tijd soms verwarrend aanvoelen. Ze is een stroom vooruit, vraagt om te kijken naar wat je kan loslaten en wie je in jouw pure vorm bent en wil zijn. Deze volle maan en alle planetaire extra’s zullen je uitdagen en je zal merken dat als je jezelf klein maakt, wegcijfert en weinig waarde geeft. Dan vloeit je eigen power en energie weg en wordt deze volle maan en periode van verschuiving erg zwaar en merkbaar. Op deze wijze daagt het universum je uit, laat je ze je leren en voelen dat het authentiek leven en jezelf zien voor wie je werkelijk bent, je eigen plek toeeigenen je een basis geeft om de verschuiving op een andere manier door te komen.

Met de volle maan is het heerlijk om dan jouw kristallen tevoorschijn te halen en daar een ondersteunde stroom aan sterrenstof mee tot leven te wekken.

Natuurlijk kan je jouw hele collectie in het maanlicht leggen. Ik doe dit vaak met de lichtbakens, krachtige grote kristallen, aangesloten op het kristalraster om de aarde en met een belangrijke taak in het hele proces van de Nieuwe Aarde. Maar ook met een kleinere groep kristallen en edelstenen. Gekozen op gevoel en hun wezens en ze zijn altijd afgestemd op ondersteuning van de energie van deze maan.

Denk aan een labradoriet, die je helpt te zuiveren maar ook je werkelijke kleuren te laten zien. Aan een bergkristal die je kan programmeren met jouw intentie voor 2022, met een helpende rustgevende kracht of juist herstellend. Of aan een Aquamarijn die je vertrouwen een boost geeft en emoties verkoelt of een heerlijke optimistische pretletter in de vorm van een oceaan jaspis voor de nodige lol en portie optimisme.

Kristallen en edelstenen worden extra krachtig door ze met volle maan op de aarde te leggen. Zo herstellen ze hun energieveld en vullen het met de Nieuwe Aarde energie. De energie van de maan is altijd een energie van Balans.

Ze brengt balans in de mannelijke en vrouwelijke energie, precies waarnaar we onderweg zijn in deze tijd. Alles wat in balans is, is in zijn kern. Krachtig en aangesloten op een bron van weten en licht energie. Dan ben je in je element en op je best.

Let wel op, niet alle kristallen kunnen tegen water.

Wil je het nog krachtiger maken? Leg dan een avond een kristal in een glazen karaf met water. Bijvoorbeeld de bergkristal, aquamarijn en jaspis bij elkaar. Schenk de karaf vol met water en zet haar een nacht in het maanlicht. Bewolking is niet erg. De energie van de maan gaat door de wolken heen. De volgende dag heb je krachtig maanwater dat je kan drinken, waar je je in kan wassen door een scheut in met je badwater te vermengen of je gewoon mee te wassen.

Als je kristallen in het maanlicht legt (en het liefst in contact met de aarde) zal je merken dat hun energie anders is. Hun kleur kan dieper worden, helderder en je voelen dat de energie sterker in balans is.

De energie van de maan bouwt zich in de dagen voorafgaand aan de volle maan op om na volle maan weer af te nemen. Ook deze dagen kan je nog gebruiken om andere kristallen toch nog even buiten te leggen.

Kunnen ze niet tegen water? Dan werkt de vensterbank ook.

 

Welke kristallen heb jij buiten gelegd? Merkte je verschil? Ik vind het leuk jouw ervaring in de reacties hieronder te lezen! En heb je vragen stel ze gerust!

Lieve groet, Carina

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: