tijgeroog Carina Lucassen
blog Carina Lucassen

Het ene moment voelt het leven als dat je stilstaat en het andere moment alsof ze je in een richting dwingt waar je geen idee hebt waar het toe leidt.

De energie lijkt van links naar rechts te gaan, met jou in het kielzog.

De kristalwezens en mijn wolk namen mij mee om te vertalen.

Ik schreef het al eerder, de energie van de kristallen is aan het veranderen.

Ik heb gemerkt dat de krachtige kristallen met de kristalwezens zich weer terug trekken in de aarde. Wachtend op een andere energie en tijd.

Een paar jaar geleden was de kracht van edelstenen en daarmee werken niet iets wat je deed. Dat was voor de zwevers, de mensen met de de welbekende slippers. Je kreeg een label die niet echt als compliment was bedoeld. Maar de meeste kristallen hadden een zuiverheid en kracht.

De laatste jaren werd het werken met kristallen en het hebben van edelstenen meer een hype. Webshops en spirituele winkels schoten als paddestoelen uit de grond. Uit ervaring weet ik dat niet iedereen kennis had en heeft van kristallen en er momenteel veel nep in omloop is. De kristalwezens zien dat ook..

Vanuit de energie van de mens was er een behoefte aan houvast en kracht in een tijd dat de energie compleet ondersteboven werd gegooid.

De mens was in alle jaren geleerd om de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen geluk en leven buiten zichzelf te plaatsen. Het ook in handen van anderen te leggen die konden vertellen hoe het moest of niet, hoe je succes zou krijgen of erbij zou horen. De mens was geleerd dat producten en anderen hun het geluk zouden geven in hun leven.

Jij leerde dat als je dat zou doen of verwerven dat je het aanzien en geluk zou geven waar je naar verlangde.

Alles wat de mens leerde, alle energie vond haar basis in angst. Een diep geïntegreerde energie die veel heeft gedaan met het vertrouwen in het leven en in jezelf.

Inmiddels is de energie zo, dat je leert dat geluk en wijsheid niet buiten je ligt of in materiele spullen, geld of aanzien, maar in luisteren naar je hart en leven van binnen naar buiten.

Jij bent het middelpunt van jouw leven, jij hebt de verantwoordelijkheid.

Echter je durft niet goed hieraan gehoor te geven. Je mist het vertrouwen in jezelf, in het leven en jouw eigen wijsheid. Je mist de verbinding met jouw eigen IK.

Ik merkte de afgelopen jaren dat veel mensen anderen of kristallen het middelpunt maakte van hun universum. Ze kochten een steen met de werking van hun verlangen en legde die neer.
Zo,.. regel het maar steen. Ik wacht af tot het klaar is.

Mensen kochten veel stenen met een zelfde werking als de oplossing voor die gewenste verandering.

Zo nam de vraag naar stenen toe. Je kan een steen of kristal verantwoordelijk maken voor jouw geluk en leven, maar het zal niet werken zoals je hoopt.

De ‘oude’ energie pikte dit op en een oud systeem kwam in werking. Veel mensen zagen een commerciele mogelijkheid, een gat in de markt en begonnen edelstenen webshops en spirituele winkels. Zonder kennis van stenen. Kijk maar naar een stel bekende dames die de schuld van namaak stenen bij hun leverancier legden.

Massa is kassa. Dus de krachtige kristallen moesten plaats maken voor dat wat de massa wil. Armbanden, zeep dispensers, standaard stenen, licht houders en veel nep. Glas, geverfd het maakt niet uit.

Durf je in jezelf te geloven en te vertrouwen als je je leven op anderen hebt vertrouwd? Als je wel wilde, maar er tegen jou is gezegd dat je er ‘nog niet klaar voor bent’?

De verwarring van de spirituele dienstplicht.  Ze vraagt je te verbinden met jezelf. Jouw eigen oude wijsheid weer eens af te stoffen en te zien dat de wereld van de oude energie aan het afbrokkelen is.

En ondertussen zoek je vertrouwen. Kan je het wel? Hoe dan? Je wilt wel, maar durft niet.

Ik zie, met toch wel wat pijn in mijn hart, de energie van de kristallen weer mat, afgevlakt en tam worden. Kristalwezens zich terugtrekken, want zij komen niet met nep, verhit of geverfde kristallen boven. Het past niet bij de spirituele energie. Die is zuiver, eerlijk, oprecht. Niet nep.

Ze trekken zich niet terug omdat ze boos of teleurgesteld zijn. Ze willen altijd alleen maar vanuit liefde voor jou helpen.

De krachtige kristallen blijven in de kristallaag van de aarde. Wachtend tot de mens inziet dat ze weer doorschiet.

De energie van het waterman tijdperk vraagt eerlijkheid en zuiverheid. Ze vindt haar basis in licht en liefde, gebaseerd op eerlijkheid. Dat is een van de spirituele pijlers van het leven. Daarin past het niet om nep kristallen te verkopen met een verzonnen werking. Of glas. Daarin past het niet om vertrouwen te misbruiken omdat er veel behoefte is zonder gedegen kennis. Dat is niet gefundeerd op licht en liefde, maar op de oude energie van geld, gewin en onwaarheden.

De kristalwezens blijven, gelukkig, aan mijn tafel verschijnen. Hun ogen staan serieus.

Ze laten mij zien dat door zich weer terug te trekken in de aarde, jij het zelf moet doen. Je zal zelf tot de conclusie komen dat de kristallen van deze tijd misschien niet echt voelt, weinig kracht of helemaal geen effect hebben. Zo dagen ze je uit, niet langer af te wachten maar het heft zelf in handen te nemen. Zelf te kiezen en tot actie over te gaan. Zelf te gaan luisteren naar je hart.

Dan kunnen veranderingen door jouw heen, met jouw liefde en energie ontstaan en ontvouwen. Zo is zij dan eigen.

 

Deel hoe jij het voelt in een reactie onder deze post en maak kans op een persoonlijke dosis magie en sterrenstof in jouw mailbox.

Lieve groet, Carina

MEDIUM | LIFECOACH | KRISTALTOLK

ps. Eerdaags start ik weer een cursus Magie van Edelstenen en kristallen. Zodat je zelf kennis krijgt over edelstenen, hun kracht, energie en werking. Wil je meedoen? Laat het mij weten!

Ik help je als een baken, een vertaler van oude levenswijsheden naar jouw leven. Ik help jou de poorten open te zetten in jezelf naar sterke verbindingen met de magie en kracht in jou zelf. Het is tijd voor jouw forgotten skills…

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: