tijgeroog Carina Lucassen
seleniet Carina Lucassen

We zitten midden in een grote verandering van energie. Dat weten we ondertussen allemaal wel. Een proces van horten en stoten, van kraken en piepen, van inzichten en zelfreflectie. De aarde verhoogt haar energie en de kosmos helpt haar erbij.

 

Niet alleen de kosmos helpt ons mensen in dit proces van herinneren van oude skills, inzichten en magie, ook de kristallen, de planeten, de maan, de zon en jouw eigen, mooie ziel.

Je weet het vast wel, we zijn onderweg naar een nieuw tijdperk dat in 2012 is ingezet. Van een harde, materialistische en individualistische vissen tijdperk naar een liefdevol, licht, eenheidsdragend Waterman tijdperk. Onderweg komt veel aan het licht dat mag worden geheeld, getransformeerd of gezuiverd. Onwaarheden, verborgen agenda’s en zaken die niet meer in het belang zijn van de nieuwe energie.
Zoals je ook weet is deze overgang geen keuze. We gaan, we moeten en gaan uiteindelijk allemaal door hetzelfde proces. De een sneller of eerder dan de ander, maar uiteindelijk moet iedereen door hetzelfde proces als waar jij nu in zit. Waarom ik dit zo zeker weet? Omdat simpel weg de oude patronen gaan verdwijnen.

Kristallen spelen een belangrijke rol voor de mens. Ze dragen een lichtkracht, activatie, codes en energie die jou als mooie ziel van licht en als mens op deze aarde helpt je weg te vinden in de nieuwe energie.

Echte, pure, zuivere kristallen communiceren en verbinden.

De kristallen in de Aarde en die boven de aarde in huizen liggen zijn een onderdeel van een groot en krachtig kristalveld. Vanuit dit veld voeden zij elkaar, vullen ze elkaar aan en groeien in hun (licht) kracht en energie die bij hun soort hoort. Deze energie, deze eigen hartslag en ademhaling is belangrijk voor jouw ziel. Zo word jij lid van de ‘zielsgroep’ van kristallen en helpen ze jou door deze pittige tijd heen te komen. Ze helpen je energie te verhogen, voeden je met kosmische cadeautjes en sterrenlijnen, zodat je weer makkelijker de volgende stap in het proces kan zetten.

Nu dat alles aan het licht komt, verbaasde het mij niet dat ook eindelijk iemand hardop uitsprak dat bepaalde stenen en kristallen die worden verkocht gewoon nep zijn. Het is iets wat ik regelmatig tenenkrommend vind en over op mijn lip bijt. Het is niet mijn taak dit te bestrijden.

Mijn taak is kristallen te vertalen, werelden te overbruggen, ze als lichtbakens te laten stralen om jouw ziel te kunnen helpen.

Als je kristallen kan vertalen dan weet je, zie je en voel je dat door de mens mishandelde kristallen van lage kwaliteit geen energie meer dragen.

Ze zijn een mooie spiegel van de oude energie: een mooie begerenswaardige (nep) buitenkant en een leeg en holle binnenkant. Uiterlijke schijn.

Een kristal, vol levende, krachtige lichtenergie verstikt als je haar bedekt met een metaallegering en daarna in een hete oven zet zodat ze mooie kleuren krijgt. Ze wordt als een dor blad aan de boom. Zonder leven, zonder energie en verbinding. Dit gebeurt ook als je een kristal of steen besmeurd met verf. Ook dit is een mooie spiegel van de oude energie. Je bent puur niet goed en mooi genoeg, je moet een bepaalde uitstraling en kleur hebben. Dat deze niet bij je hoort, je kracht ontneemt en schade toebrengt maakt niet uit.

Heel eerlijk? Ik kan de energie van deze kristallen zien en het maakt mij intens verdrietig. Ik zie hoe ze zijn verminkt en dan voor hoge prijzen worden verkocht.

Alles over gekleurd glas hoef ik denk ik niet uit te leggen.

Ik weet dat het helpt om hardop te roepen dat jij wel echte, zuivere kristallen hebt. Want dat zeggen we allemaal toch? Hoe zie je dan het verschil? Hoe weet je nu dat het echt is of niet?
Daar heb je kennis en ervaring voor nodig. En misschien een pietsje een gave om te kunnen verbinden met kristallen. Maar vooral kennis en ervaring over mineralen, kristallen en edelstenen.

Veel mensen willen een stenenwinkeltje of webshop beginnen met heel weinig kennis van kristallen. Ik moet heel eerlijk bekennen, zo begon ik ook. Ook ik kocht in bij grote, bekende groothandels die mij dure, b kwaliteit kristallen verkocht. Die nep als echt promootte en glas als een zeldzaam en mysterieus nieuwe soort. Je gelooft het. Je denkt zij hebben er verstand van. Iemand die nep verkoopt als 7e dimensie kristal.

Ik voelde geen verbinding bij deze kristallen. Eerst dacht ik het ligt aan mij. Ik kan het kennelijk niet. Het verhaal van werking trok mij aan, maar dat waren slechts woorden die overal waren gekopieerd. Ik bleef luisteren naar de verbinding, ik zag de energie in de kristallen of juist niet. Zo leerde ik dat er iets niet klopte.

Al snel ging ik op zoek naar een groothandel die wel verstand had van kristallen en belandde bij een hele kleine.

 

Een waar de eigenaar zelf inkocht, wist waar het vandaan kwam en nog belangrijker: een enorme bewondering, ervaring en liefde voor kristallen had. Met deze kristallen heb ik een verbinding. Ik kan ze vertalen, zie kristalwezens (niet alle kristallen van mijn leverancier) en kan ermee communiceren. Hoe gek dit ook klinkt.

Hoe herken je dan nep? Dat kan best lastig zijn als je geen kennis hebt over kristallen. Wees mild voor jezelf als het je toch overkomt. Zonde van het geld, maar wel een ervaring met kennis rijker.

Een kleine tip om je te helpen: Kristallen met harde kleuren als magenta ed zijn geverfd. Groene, blauwe of bruine citrien bestaat niet, evenmin andara kristal (helder, gekleurd steen). Dat is glas. De opaliet met de melkachtige paarlemoer kleuren? Is glas met een laagje. Net als dat turkoois meestal geverfde Howliet is. Of je van deze laatste 2 echte, zuivere edelstenen hebt kan je weten aan de prijs. Een echt stukje opaal (vuur opaal, dat lijkt er het meest op) kost voor een mini steentje over de € 150 euro. Turkoois is ook zo duur.

Edelstenen of kristallen (punten) met pastelkleuren die glimmen en beetje metallic achtig aan doen? Allemaal nep en bewerkt. Fuchsia agaat, of de bekende ‘powerballs ‘van diep paars zijn geverfde stenen en geodes.

Deze tijd en energie vraagt om eerlijkheid, eenheid, puurheid, liefde en heel erg veel licht.

Ze laten zien dat ze een onderdeel zijn van onze energie, van onze reis op aarde en dat als sinds mensenheugenis (en ver daarvoor) waren.

Ik focus mij slechts op mijn eigen kristallen, mijn vertalingen en verbinding, de boodschappen vanuit de verborgen werelden die ik overbrug. Op deze manier wil ik zoveel mogelijk licht, kracht, hulp en vertrouwen bieden in deze tijd.

Inspireer ik je te vertrouwen op het wijste, mooiste, krachtigste deel van jou: je ziel.

 

Lieve groet, Carina

 

 

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: