tijgeroog Carina Lucassen
De 5 geheimen van je hart Carina Lucassen
de 5 geheime van je hart Carina Lucassen

Tot vervelens toe hoor je tegenwoordig: leef vanuit je hart. Of ‘luister naar je hart’.

Het zal duidelijk zijn dat als je leeft vanuit je hart, je de dingen doet die je leuk vindt. Het luisteren naar je hart is niet altijd even makkelijk.

Misschien heb je de afgelopen jaren het merendeel van de tijd in je hoofd gewoond en ben je de verbinding met je hart wat kwijtgeraakt.

Het hart is een magische plek. Ik zie het als de boomkamer van een wijze tovenaar, een druïde of een ziener. Het is een plek waar wonderen ontstaan, wijsheid ademt en kronieken wonen. Ja echt, jouw hart.

Zachtjes doe ik de deur van jouw hart even open en deel je haar 5 Geheimen.

  1. Jouw hart is veel meer dan slechts een spier.

    Vroeger dacht men dat het hart slechts een sterke spier is dat jouw bloed door je aderen pompt. Inmiddels zijn ze erachter gekomen dat jouw hart energie uitstraalt die anderen, ook via het hart, opvangen. Zonder dat je het door hebt verbindt zij met anderen en wisselt energie uit.

     2. Jouw hart is heeft eigen hersenen. 

    Het is belangrijkste orgaan van jouw lichaam. Daarmee dus niet de hersenen in jouw hoofd. Het zijn de hersencellen in jouw hart die jouw hoofd-hersenen aansturen. De wetenschap heeft ontdekt dat jouw hart wel 40.000 neuronen bevat die rechtstreeks communiceren met de neuronen in jouw hersenen. Hiermee kan jouw hart je hoofd aansturen, precies de volgorde zoals ze is bedoeld. Als je al deze tijd in je hoofd hebt gewoond, heb je jezelf getraind de dialoog met je hart te negeren. Uiteindelijk zijn je hersenen in een neurologische meerderheid.

    3. Jouw hart heeft een eigen geheugen.

In jouw hart zitten jouw eigen kronieken en archieven van wijsheid. Daar rusten alle boeken van alle levens, van zielswijsheid en blauwdrukken die horen bij jouw ziel. Daar in jouw hart, zitten alle sterrenstof codes opgeslagen en staan alle potjes met magische ingrediënten op de planken. Jouw hart is een ademende licht bibliotheek, die in een lichtverbinding staat met het grote veld van alle wijsheid.

4. In jouw hart woont jouw ziel.

Liefde is de basis energie van alles. Het is daarom helemaal niet verwonderlijk dat jouw ziel, jouw essentie van licht, daar woont. Het plekje waar liefde groeit, ligt jouw ziel geborgen en gevoed. Omwikkelt met de meest krachtige energie, loopt zij met jou door dit leven. Jouw essentie is wie jij bent voorbij vorm, naam, beroep en tijd.

Jouw ziel, jouw pure zijn, zal je hart pas verlaten als zij sterft en stopt met kloppen. Veel mensen hebben een ziel het lichaam zien verlaten, waarna het ook echt slechts een zielloos lichaam is geworden.

 

5. De taal van jouw hart is jouw intuitie.

Luisteren naar je hart is eigenlijk luisteren naar wat jouw eigen ziel tegen je zegt. Dat doet ze door middel van onverklaarbare fenomeen dat we intuitie noemen. Jouw intuitie bereikt je ratio via de hersenen van jouw hart. Ze stuurt daarmee berichtjes naar boven.
Luisteren naar jouw intuitie is luisteren naar je hart en dus jouw eigen ziel of essentie.

 

Leven vanuit je hart is leven vanuit verbinding met jouw ziel.

Jouw eigen licht essentie woont daar op die magische plek waarvan de wetenschap nog heel veel niet van kan verklaren.

Daar, in jouw hart, midden tussen al jouw oude wijsheid, al jouw ervaringen en vele potjes met vergeten magie, doet jouw essentie altijd haar werk.

Ze deelt haar wijsheid met jou middels jouw intuitie en haar magie door haar verbinding met de kosmische wetmatigheden en synchroniteit.

Daar, in jouw hart, hangt jouw blauwdruk aan de muur. De routekaart en het plan van jouw leven.

Je hebt te lang in het koude, rationele, angstige hoofd gewoond. Het is tijd terug te verhuizen naar de magische plek in jouw hart. Daar wonen voelt als thuis, want het is jouw thuis. Met alle bijbehorende wijsheid en magie binnen handbereik.

Wie wil daar nou niet wonen?

 

Lieve groet, Carina

Wil je meer?

Meld je aan voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vol tips, kristal vertalingen en magie! Met iedere week een blik vooruit met de kristalwezen Forecast.

Deel dit via: